top of page

En maritim pub ut mot sjøen

Kaptein Larsen på Fauske åpnet lørdag 4. juli 2015 med fullt hus og lang kø utenfor. Stig Otto Nilsen kjøpte det gamle Coopbygget noen år tidligere, og brukte 10 millioner kroner på å få på plass et utested med plass til 220 og godkjennelse for 300.

Siden coronaen i 2020 har puben vært stengt.

Kaptein larsen er en pub i maritim stil, og der det også er 78 sitteplasser under tak ut mot sjøen.


En koselig plass med fin utsikt, for å ta en kafe og være sosial, sier Andrea Larsen når vi ber henne beskrive stedet. Hun er opprinnelig fra storbyen Bucuresti i Romania, og kom til Norge og Fauske i 2013. Hun jobbet på Kaptein Larsen siden starten, og var daglig leder frem til 2020. Remi strand var den første daglige leder.

Daglig leder frem til 2020, Andrea Larsen, inne på Kaptein Larsen.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Under coronaen ble Kaptein Larsen, i likhet med de fleste andre utesteder, stengt ned. Men kaptein Larsen åpnet aldri skikkelig igjen. I 2024 er den fortsatt stengt. Det har vært gjort forsøk på å selge stedet.


10 stykker jobbet deltid på puben, som hadde åpent tirsdag til lørdag sommerstid og fredag og lørdag vinterstid. Annen hver helg hadde de arrangement, ofte med DJ Andy. Temaet kunne være 80- eller 90-tallsmusikk, gammelpop, Halloween, "Rock the night" og karaoke. I tillegg viste de ofte fotballkamper på Storskjerm.

Kilder: Andrea Larsen, Arild Bjørnbakks artikkel i Saltenposten rett før åpningen i 2015, Sylvia Bredals artikkel i Saltenposten etter åpningen.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page