top of page

En av Europas beste E-sportsutøvere

Tore Hoel Eilertsen (f99) fra Fauske er en av Europas beste utøvere i e-sport, nærmere bestemt spillet «League of Legends».

Tore Hoel Eilertsen fra Fauske er en internasjonal stjerne i e-sport.


Han spiller for laget Excel, et engelsk lag. Men alt foregår i Berlin, der Tore H. Eilertsen bor og driver med sin sport på heltid. Kampene og forberedelser til dem, foregår i et par måneder. Så kanskje en måneds pause før nye runde. Så Tore H. Eilertsen er også mye hjemme på Fauske.

Laget, der Tore er en av fem spillere er med i den europeiske ligaen som består av ti lag fra flere store land i Europa.

Fra et spill i «League of Legends.»


«League og Legends» er et krigsspill der hele poenget er å ta kontroll over motstanderens base. Ikke så ulikt sjakk, bare med mye mer bevegelse og action. Taktisk kan man finne likhetstrekk med fotball og ishockey.


De fem spillerne har hver sine roller/posisjoner i laget, og Tore Hoel Eilertsen spiller support. Det er en forsvarsjobb som blant annet går ut på å beskytte de andre spillerne på tur fremover.

Supporten er en nøkkelspiller i laget. Tore Hoel Eilertsen regnes som en av de beste i Europa, kanskje den aller beste, i akkurat den rollen.


Spilleforståelse, hurtighet i fingrene, og ikke minst hurtighet i oppfatning, er viktig i denne sporten. Det er mye som skjer til enhver tid i en kamp, og man må holde styr på flere ting samtidig. I dette spillet er det viktig å gjøre riktige ting til riktig tid.

Logoen til «League of Legends»


Tore Hoel Eilertsen gir ikke intervjuer til ordinære aviser. Bare til spillmagasiner og eventuelle eksperter som finnes i større aviser. Vi har fått våre opplysninger fra en på Fauske som kjenner både spillet og Tore Hoel Eilertsens karriere. Bildene har vi tatt fra nettet der Tore og «League of Legends» er presentert.

Vår kilde kaller Tore H. Eilertsen en idrettsutøver av høy internasjonal klasse. I en sport som det er kjempestor interesse for over hele verden.

Under en serierunde nylig var det 1,8 millioner seere innom de fem kampene. Det blir ikke registrert antall på enkeltkamper, men ut fra normale beregninger er det grunn til å tro a det kan være en million seere. Dette gir igjen store sponsorinntekter. Det er gratis for publikum å følge spillet.


Comentarios


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page