top of page

Drosjene på Fauske

Drosje-virksomheten i Fauske er samordnet i selskapet Fauske Taxi med hovedsete bak Esso-stasjonen i Fauske sentrum. 1. november 2023 ble flere løyver i Saltdal og Sørfold innlemmet i Fauske Taxi.I Fauske Taxi finnes pr april 2024 disse løyvehaverne med disse bilene:

Trond Norvoll (VW Id4 på Fauske, Tesla Y i Sørfold)

Anatoli Zhivkov 2 (Toyoyta Rav 4 på Fauske, VW Id4 i Saltdal)

Dmitri Akimov (Kia på Fauske)

Gunvor Bråten 2 (En Mercedes el 7-seter og en Mercedes diesel 8-seter)

Aud Irene Karatas (Tesla Y på Fauske)

Trond Pettersen (En  Mercedes el og en Mercedes diesel)

I tillegg har selskapet Fauske Taxi 4 løyver hvorav 3 på Fauke. En Mercedes diesel 17-seter og en Mercedes Deisel 7 seter og en Tesla Y. I tillegg en Tesla Y i Sørfold.

Selskapet Fauske Taxi eies av Trond Norvoll, Anataoli Zhivkov, Trond Pettersen, Øystein Andreassen og Nordland personbefordring. De fem eier 20 prosent hver.

 

To av de store bilene i Fauske Taxi.


De som har hatt drosjeløyver de siste årene, men som nå av forskjellige grunner er ute er:

Øystein Andreassen, Johan Berntsen, Per Jensen, Leif Lindstrøm og Asløv Larsen.

 

Trond Norvoll jobber deltid som daglig leder i Fauske Taxi. Han regner blant annet anbud. Siden november 2023 har Fauske Taxi hatt all syketransport mellom Saltfjellet og Kråkmofjellet.

Mercedes var lenge det mest populære bilmerket blant fauskedrosjene. For noen år tilbake var det flest Skoda i bilparken. I august 2021 var personbilene spredt på merkene Mercedes, Skoda, Volvo, Toyota og Ford.

I 2022 kom den første elbilen da Øystein Andreassen kjøpte en Tesla Modell Y 5-seter 22-modell. Den ble kjøpt i september 2022, men tatt i bruk først 2. juledag samme år i påvente av montering av taksameter.

Øystein Andreassen sier det var en del skepsis blant sjåførene, spesielt på hvordan det ville fungere om veien var stengt og man ble stående.

 

Øystein Andreassen med den første elbilen i drosjeparken på Fauske. Den kom sent i 2022.


I mars 2024 dominerer Tesla og andre elbiler bilparken i Fauske Taxi.

 

Fauske har drosjetilbud døgnet rundt, men i perioden mellom klokken 23 og 06 fra og med søndag kveld til og med torsdag morgen må turene bestilles før kl 23. Er situasjonen prekær får man likevel tak i drosje også natterstid.

Telefonnummeret til drosjene på Fauske var i en mannsalder 44444, etter hvert med retningsnumrene 081, og senere 756, foran. Nå er de knyttet til den landsdekkende taxisentralen i Sulitjelma på nummer 07550.

 

Bildet fra 2021 forteller om at det har vært en betydelig utskifting de siste årene.


- Jeg er stolt av at vi ikke har hatt en eneste ulykke med alvorlig skade. Ikke siden jeg kom hit i 1981, og ikke noe som jeg kjenner til før den tid heller. Det er bra holdt opp mot hvor mange kilometer vi har kjørt, sa Per Jensen i 2021. Han var på det tidspunkt løyveinnehaveren med lengst erfaring i Fauske. Han begynte som leiesjåfør i 1981, og hadde eget løyve fra 1986 til han gikk av med pensjon i 2022.

 

 

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page