top of page

Det største partiets ordførerkandidat

Ved valget i 2023 ble Høyre for første gang i historien Fauskes største parti, De fikk 26,3 prosent av stemmene og 7 av de 27 representantene i kommunestyre.

Arbeiderpartiet ble nests størst med 23,7 prosent. De fikk også 7 representanter i kommunestyret.

Truls Aanstad i 2023.

Truls Aanstad, født 22.oktober 1962, var Høyres ordførerkandidat. Han fikk desidert flest personstemmer med 346. Han fikk nest flest slengere fra andre parti, så vidt slått av ordfører siden 2019, Marlen Rendall Berg (Sp).

Etter valget var det intense forhandlinger om å fortsette et borgerlig samarbeid. Høyre var som klart største parti var ikke villig til å forhandle bort ordføreren.

Det var heller ikke Senterpartiet, som hadde ordføreren. Dermed hoppet Sp over til et samarbeid på venstresiden, og Marlen Rendall Berg kunne fortsette som ordfører.

Etter valget ble han gruppeleder både for Høyre og de borgerlige partiene i kommunestyret.

Truls Aanstad på kontoret på Amfi, der han driver konsulent og bedriftsrådgiver i eget firma.


Truls Aanstad er utdannet fra Handelshøyskolen, og har hele livet jobbet med å håndtere økonomi. Det trigger meg også at jeg kan bruke noe av det jeg har lært til beste for kommunen og innbyggerne, sa Truls Aanstad i et intervju med Saltenposten noen uker før valget. Da han ble spurt om sin visjon for Fauske, svarte han å kunne passere 10.000 innbyggere igjen.

Etter utdannelsen startet han som bedriftstrådgiver i Økonor der far Kåre var sjef, Han har jobbet mest på og for Hepro på Rognan. De siste årene har han vært konsulent og bedriftsrådgiver, og han han sitter i over 10 styreverv.Truls Aanstad har også i mange år vært blant de med høyest inntekt og formue i Fauske. I 2022 tjente han ifølge skattelistene 3,5 millioner kroner og hadde en formue på 28 millioner.

Privat er han kjent for at han synger og spiller gitar. Etter eget utsagn mest til husbruk og sosiale tilstelninger

Han har også vært åpen om at han i 2013 fikk hjerteinfarkt og kunne dødd.

Truls Aanstad har barna Martin (f96) og Emilie (f98) fra tidligere forhold. Han og kona Kristin Aanstad har barna Frida (f2004) og Celine (f2011).

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page