top of page

Den største fauskepatrioten

Nils Ole Steinbakk er født 26. februar 1950. Han er sønn av Aldis og Harald Steinbakk og gift med Brit (f54). Sammen har de barna Nils Christian (f76) og Hans Marius (f77).

Nils Ole Steinbakk i 2020.


Etter å ha gått markedsføringslinje i Harstad jobbet han på Elektro-Sport (der Lindas gamle skap er nå) i perioden 74-78. Så var han frisør på konas salong Krølle i 12 år. I 1989-1991 studerte han informasjon og samfunnskontakt på Norges markedsføringshøyskole i Oslo.

I 1990 – 2020 var han daglig leder av Fauske Næringsforum. Da han gikk av, hadde foreningen 173 medlemsbedrifter. I denne posisjonen talte han Fauskes sak gjennom utallige avisoppslag.

Nils Ole Steinbakk regnes som den største fauskepatrioten, og han er mest kjent for å stå i spissen for messer og Fauskedager gjennom en årrekke. Til disse arrangementene fik khan hver gang kjente artister til Fauske, og det ble skapt stor aktivitet. En lang periode arrangerte han også en årlig utflytterfest på Fauske. Og hvert eneste år arrangerte han julegateåpning i Fauske sentrum.

Julegateåpningen sto Nils Ole Steinbakk for hvert år. Dette bildet er fra 2013.


Han var også drivkraft for at Fauske skulle få bystatus. Det ble virkelighet fra 1. januar 1998.

I 2008, 2009 og 2011 kom bind 1, 2 og 3 av bøkene Fauske i bilder. Det sto han også bak sammen med Petter Dahlberg og Roald Lorentzen.

Nils Ole Steinbakk fikk Fauske kommunes kulturpris i 2005. Han er trommeslager, og har spilt i en flere popgrupper som har hatt suksess. De mest kjente er Arrows og Nye Arrows, og Taboo sammen med blant andre Asa Krogtoft. De toppet både Ti i skuddet og VG-lista, og var øverst på Norsktoppen i 36 uker med Wenche Myhre som nummer to.

Her er Taboo i forbindelse med gjenforeningen på Fauske i 2008. Fra venstre Sverre Fagerli, Asbjørn «Asa» Krogtoft, Willy Andersen og Nils Ole Steinbakk.


Disse gruppene har flere ganger hatt gjenforeninger på Fauske.

Nils Ole Steinbakk er en stor Beatlesfan, og han har sitt eget lille Beatlesmuseum hjemme på Fauske.

På Beatlesmuseet i kjelleren har han en rekke effekter, plater og bilder. Hans største helt er utvilsomt mannen på bildet.

Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page