top of page

Var helt i toppen av LO

Geir Mosti, født 6. juni 1956, ble i 2005 andre nestleder i LO. Da var Gerd Liv Valla leder. Fra 2007 ble han første nestleder under Roar Flåthen.

I 2009 ble han nestleder i fagforbundet (tidligere Kommuneforbundet), som da ble ledet av Jan Davidsen. Fra 2013 var han konsulent i Fagforbundet frem til han ble pensjonist i 2018.

Geir Mosti startet yrkeslivet som 17-åring da han i mai 1973 begynte i Parkvesenet. Senere hadde han flere jobber, i teknisk etat, han var maskinkjører og han jobbet i Brannvesenet.

I 1988 ble han hovedtillitsvalgt og leder for Fauske kommunale forening. Der var han til 1993 da han ble leder i kommuneforbundet i Nordland. I 1998 gikk han inn i ledelsen i forbundet sentralt. Etter det hadde han Youngstorget i Oslo som arbeidssted.


Ordførerkandidat

Geir Mosti satt i Fauske kommunestyre i to perioder fra 1988 til 1995. I valget i 1995 var han Fauske Arbeiderpartis ordførerkandidat. Han vant knepent duellen mot Jørn Stene, men etter valget ble han forhandlet bort på bakrommet. Anne Stenhammer (SV) fikk fortsette som ordfører og Torny Pedersen ble varaordfører for Arbeiderpartiet.

- Heldigvis ble jeg forhandlet bort. I ettertid er jeg glad jeg ikke ble ordfører i Fauske, sier Geir Mosti.

Når han i 2020 ser tilbake på sitt virke i LO, er han glad for å ha jobbet mye med strategien om å øke bevisstheten blant folk for å organisere seg.

- Vi lyktes med denne strategien, som jeg ledet i min tid. Fagforbundet har nå 400.000 medlemmer.

Rusmisbrukere

- Men toppen av alt jeg har vært med, det jeg er aller mest stolt av, var å ha ansvar for å få i gang et LO-arrangement før påske der vi samlet 250 rusmisbrukere, narkomane og prostituerte til middag og sosialt samvær. Det var toppen av alt jeg har vært med, og det ble en årlig tradisjon i LO, sier han.

Per Mosti og Ruth Rabben Hansen er Geir Mostis foreldre. Han er gift med Liv Mosti, og sammen har de sønnene Tommy (f83) og Bent Erik (f83). Begge er rørleggere.

댓글


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page