top of page

Utstyrssentralen

På Fauske kommunes utstyrssentral kan du leie fritidsutstyr. Hovedtanken er at også barn i familier med dårlig råd skal ha tilgang til fritidsaktiviteter.

Silje Helgesen Haraldsvik (t.v.) og Pia Aasen i Fauske kommunes miljøtjeneste drifter Utstyrssentralen.


Men utleie er åpent for alle. Og blant sentralens vanlige kunder finnes folk på ferie på Fauske, barn som vil prøve en ny aktivitet og mange andre. Det er gratis for barn å leie, mens voksne må betale en liten sum.


I Sjøgata, til høyre i bildet, ligger Utstyrssentralen.


Utstyrssentralen kom i gang tidlig på 2000-tallet på Galvano, i et samarbeid mellom arbeidsmarkedsbedriften og Fauske kommune.

Den ble for noen år tilbake flyttet til Fauske idrettshall, og i november 2018 til Fauske Sentrum. Den drives nå av Miljøtjenesten i Fauske kommune, som driver den i kombinasjon med Løkta.

Løkta er et arbeidstilbud for folk med funksjonshemminger. De holder til i de tidligere Fagers-lokalene midt i Storgata. Utstyrssentralen i samme bygg har inngang fra Sjøgata, rett utenfor blomsterbutikken Spire og kafeen Nosh på Amfi-senteret.


Sentralen har åpent mandag, onsdag og fredag kl 10-14. Den er ikke konstant bemannet, men kan ringes. Betaling skjer kun med vipps.

I 2020 fikk Utstyrssentralen 100.000 kroner i statlige penger øremerket for å motvirke barnefattigdom. Det ble brukt til et betydelig antall nyinnkjøp, og sentralen på Fauske er nå svært innholdsrik.


Dette får du på Utstyrssentralen:

Alpinhjelm

Alpinstaver

Bandykøller

Barnepulk

Barnesykler

Bålpanne

Flytevest voksen

Gamme for 6-8

Hengekøye med myggnett

Innertrekk sovepose

Is-bor

Ishockey-skøyter

Is-pilkesett

Is-sko

Is-økser

Langrennsski

Lavvo for 4-6

Lavvo for 10

Liggeunderlag

Kano

Klatre/grottehjelm

Kompass

Kunstløpsskøyter

Mora-kniv

Oppblåsbart surfebrett

Primus

Redningsvest barn

Redningsvest voksen

Ryggsekker

Sitteplate

Skisko

Skistaver

Slalåmski

Slalåmsko

Snowboard

Snowboardsko

Soveposer

Spade

Sportsøks

Stormkjøkken

Sykkelhjelmer barn

Sykkelhjelmer voksne

Sykkelvogn

Telt

Truger

Tur-sag

Utstyrspulk


Listen er oppdatert i juli 2021, og gir selvsagt ingen garanti for hva som til enhver tid ikke er utleid, men de fleste produktene er som regel tilgjengelig.Kider: Pia Aasen og Silje Helgesen Haraldsvik.

Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page