top of page

Utstyrssentralen

På Fauske kommunes utstyrssentral kan du leie fritidsutstyr. Hovedtanken er at også barn i familier med dårlig råd skal ha tilgang til fritidsaktiviteter.

Gro Anita Olsen (t.v.) og Dina Øren i Fauske kommune er de to man kan kontakte for avtale om utleie. De har begge den opplagte epostadresse.


Men utleie er åpent for alle. Og blant sentralens vanlige kunder finnes folk på ferie på Fauske, barn som vil prøve en ny aktivitet og mange andre. Det er gratis for barn å leie, mens voksne må betale en liten sum.


Utstyrssentralen kom i gang tidlig på 2000-tallet på Galvano, i et samarbeid mellom arbeidsmarkedsbedriften og Fauske kommune.

Den ble senere flyttet til Fauske idrettshall, og i november 2018 til Fauske Sentrum. Så ble den en periode drevet av Miljøtjenesten i Fauske kommune i kombinasjon med Løkta, et jobbtilbud for folk med utfordringer.

Under koronaen var tilbudet borte, men i 2023 kom den skikkelig i gang på Teletunet. I 2024 gjelder følgende ordning: Du må ta kontakt på epost gro.anita.olsen@fauske.kommune.no eller dina.oren@fauske.kommune.no, for å gjøre avtale om henting/tilbakelevering tirsdager 18-18.30 eller torsdager 14.45-15.15.

På Teletunet ligger Utstyrssentralen, som betjenes av Frivilligsentralens leder Gro Anita Olsen, og Dina Øren, som jobber på Frisklivssentralen.


Sentralen er ikke bemannet. Det er heller ikke sikkert at den er det på de angitte tidspunktene. Det er kun epost som gjelder.

Fiskestenger nok til en hel skoleklasse.


Det er gratis å leie utstyr på Utstyrssentralen. Det vanlige er å leie for en uke.


I 2020 fikk Utstyrssentralen 100.000 kroner i statlige penger øremerket for å motvirke barnefattigdom. Det ble brukt til et betydelig antall nyinnkjøp, og sentralen på Fauske har siden da vært svært innholdsrik.
Dette får du på Utstyrssentralen:

Alpinhjelm

Alpinstaver

Bandykøller

Barnepulk

Barnesykler

Bålpanne

Flytevest voksen

Gamme for 6-8

Hengekøye med myggnett

Innertrekk sovepose

Is-bor

Ishockey-skøyter

Is-pilkesett

Is-sko

Is-økser

Langrennsski

Lavvo for 4-6

Lavvo for 10

Liggeunderlag

Kano

Klatre/grottehjelm

Kompass

Kunstløpsskøyter

Mora-kniv

Oppblåsbart surfebrett

Primus

Redningsvest barn

Redningsvest voksen

Ryggsekker

Sitteplate

Skisko

Skistaver

Slalåmski

Slalåmsko

Snowboard

Snowboardsko

Soveposer

Spade

Sportsøks

Stormkjøkken

Sykkelhjelmer barn

Sykkelhjelmer voksne

Sykkelvogn

Telt

Truger

Tur-sag

Utstyrspulk


Listen gir ingen garanti for hva som til enhver tid ikke er utleid, men de fleste produktene er som regel tilgjengelig.Kilder: Pia Aasen og Silje Helgesen Haraldsvik, Dina Øren og Gro Anita Olsen

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page