top of page

Tennis- og bowlinghall

Fauske fritidssenter på Stranda sto ferdig i mars 1997, og kostet 12 millioner kroner. Initiativet kom fra et stadig større tennismiljø som ville ha egen tennisbane. Idrettshallen er ikke så godt egnet til tennis. Arnt Peder Arntzen var den fremste ildsjelen. Jan Stavrum den første styrelederen. Han er fortsatt styreleder.De tre fremste ildsjelene bak tennis- og bowlinghallen i Nordlands Framtid et års tid før åpningen.Det var tennisklubben som sto bak, og tennishallen var det viktigste. I håp om større inntekter ble det lagt til bowling og biljard. Prosjektet inneholdt også garderober i tilfluktsrom og kommunal barnehage. Kommunen ga gratis tomt.

Kommunen trakk seg ut av barnehagedriften, men noen år senere kom en ny idrettsbarnehage inn.

Det var tennisinteressen på Fauske som gjorde at Fauske fritidssenter ble bygd.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen

Brannen

14. juni 2015 ble bygget påtent av en rusmisbruker som tok seg inn i stengt hall. Bowlinganlegget og bygget med bowling og biljard ble ødelagt i brannen, mens tennishallen og barnehagen kunne drives.

1. februar 2017 åpnet bowlinghallen igjen etter at den var gjenoppbygd for 10 millioner kroner.

Anlegget består av to tennisbaner, fire bowlingbaner, to bordtennisbord og tre biljardbord. Hele anlegget er 2540 kvadratmeter, hvorav tennishallen utgjør 1390.

Jan Stavrum har vært styreleder for Fauske fritidssenter helt siden starten midt på 90-tallet.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen

Anstrengt

Økonomien har å vidt gått rundt i prosjektet. Nesten to års stenging etter brannen og fem måneder stenging på grunn av korona skapte problemer.

Tennis-interessen har vært noen lunde stabil, og har de siste årene tatt seg litt opp etter at tennisklubbens leder, Even Solstad, har kjørt en del kurs.

Jerzy Jaworski i bowinghallen.


Fra 1. januar 2022 ble bowling- og biljard-delen ble leid ut fra Fauske fritidssenter til Jerzy Jaworski. Han er opprinnelig polsk og bor i Bodø. Senere er bowlingklubben kommet i gang etter mange års pause.

I slutten av 2023 var det slutt på avtalen med Jaworski. I januar 2024 meldte Saltenposten at bowlinghallen blir holdt liv i av "tennistrioen" Jan Stavrum, Odd Simonsen og Even Solstad.

I denne perioden vokste også Fauske biljardklubb seg større. De har pusset opp lokaler og bord, og har i 2024 betydelig aktivitet i kjelleren på Fauske fritidssenter.

Nordlands Framtid rett før åpningen.Kilde: Jan Stavrum


Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page