top of page

Tannhelsetjenesten i Fauske

Det er to private tannklinikker på Fauske. I Arkaden Colloseum Tannlege Fauske (tidligere Tannsentralen og Jøstensen. Der drev Harald Jøstensen, senere ammen med sønnen Baard, privat klinikk frem til 2007.

Den andre er Rune Larsen i Storgata. Der er tannlegene Rune Larsen (f60) og hans sønn Patryck Larsen (f89) i tillegg til tannpleier Ingrid Tryggestad Nygård. Det var tannlege Roald Lorentzen (1931-2020) som bygde opp klinikken som åpnet i 1957.

Rune Larsen er opprinnelig fra Bodø. Han overtok etter Roald Lorentzen i 1999.

Alle på Rune Larsen Tannlegepraksis, Fra venstre tannlege Patryck Larsen, tannlegeassistent Yanka Soffi Vårheim, tannpleier Ingrid Tryggestad Nygård, tannlegesekretær Karin Bendiksen og tannlege Rune Larsen.


Jøstensens tannlegekontor ble solgt til de svenske tannlegene, Maria og Alexander Granholm, som frem til da hadde jobbet i den offentlige tannhelsetjenesten.

I mai 2021 gikk Tannsentralen inn i Norges største tannlegekjede, Colosseum. Da var disse fire tannlegene på klinikken: Alexander Granholm. Maria Granholm, Katrine Skogen og Torunn Kvalvik Sørensen. Tannpleier Ruth Anne Seljeås. Rannei Amundsen jobbet der fra 2007 til hun i 2011 overtok Terje Torkildsens praksis på Rognan.

Tannlege Alexander Granholm var frem til 2022 daglig leder på Fauskes største tannklinikk, Tannsentralen på Arkaden.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen

I april 2022 sluttet Alex Granolm som tannlege. I oktober samme år sluttet også Maria Granholm. Han begynte å jobbe på Vinmonopolet, hun i barnehage.

- Vi trengte forandring og hadde lyst å gjøre noe annet, sier Alex Granholm.

Våren 2023 består Colosseum tannlege på Fauske av tannlegene Katrne Horn Skogen, Astrid Lof og Aleksandra Zakariassen. I tillegg tannpleierne Ruth-Anne Seljeås og Enid Uva Stava-Reinertsen, og assistentene Anette Pedersen, Elisabeth Mathisen og Anita Kristensen.


Offentlig

I den offentlige tannhelsetjenesten er Carl Fredrik Haseid og Elisabeth Haseid de som har lengst fartstid. I tillegg var Gunnar Rasmusen tannlege i Sulitjelma og i Valnesfjord.

Det har over tid vært store utskiftinger og mange tannleger og tannpleiere har hatt kortere eller lengre engasjementer. Av de som har vært der lengst jobbet Alexander og Maria Granholm på klinikken 1996 til 2004, Rannei Amundsen i sju år fra ca 2001 til 2007, Aleksandra Zakariassen fra 2011 – 2019. Baard Jøstensen begynte i 2007 og jobber der fortsatt. Randi Albertsen var tannpleier fra 1992 til 2019.

Pr høsten 2022 har klinikken tre tannleger; Kristin Johansen (klinikkleder), Anette Gangstøe og Baard Jøstensen . De har en tannpleier; Kristine Mossleth Kristiansen, og 4 sekretærer; Bjørg Anita Krogstad, Tordis Pedersen, Else Andorsen og Sandra Pedersen.

Den offentlige tannhelsetjenesten flyttet i 1996 fra helsetunet til krysset E6/Kirkeveien, i en del av lokalene der Huset i svingen er nå.

I 2016 flyttet de inn i Postveien nært Rema 1000 etter at lokalene ble bygd ut

Den offentlige tannhelsetjenesten jobber etter følgende prioritering:

1: Barn 0-18 år

2: Psykisk utviklingshemmede

3: Pasienter i institusjon, hjemmesykepleie og psykiatrisk omsorg

4: Ungdom 19-20 år.

5: Pasienter under rusomsorg, LAR og i fengsel

6: Øvrige pasienter.

Det varierer i hvor stor grad de offentlige tannklinikkene rundt om i landet har kapasitet til å ta imot den sjette prioritet. På Fauske har de noen.Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page