top of page

Strikkefestival


27. – 29. oktober 2017 arrangerte Fauske Husflidslag en helt spesiell festival på Fauske Hotell. 155 damer, fra Stavanger i sør til Nordkapp i nord, deltok på den første strikkefestivalen.

Strikking er en av Norges mest utbredte fritidssysler, og på Fauske klarte man i 2017 å arrangere en stor og allsidig festival med strikking som tema.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


De verdenskjente strikkere og strikkebok-forfattere Arne og Carlos var en av attraksjonene. Kari Hestnes, kåret til årets beste strikkedesigner, var en annen. Det ble presentert oppskrifter og teknikker, det ble solgt bøker og noen lærte bort hvordan et hespetre brukes, for å nevne noe. Som ett av mange eksempler på spesielle ting, viste Anita Ness Byberg hvordan man kan gjøre om ei gammel kofte til ei flott pute.

Det ble holdt 22 ulike seminarer på festivalen, som Janne Bjørnbakk og Unn Samuelsen hadde stått i spissen for å jobbe frem. Begge er med i Fauske husflidslag, som hadde 40-årsjubileum samme år.

Det ble vurdert gjentagelse, men det er arbeidsomt og ikke uten økonomisk risiko å arrangere en sånn festival. Ny festival lar derfor vente på seg.

Kilde: Maria Edvardsens artikkel i Saltenposten etter strikkefestivalen.

Comentários


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page