top of page

Strandpromenaden - en idyll ved sjøen

Strandpromenaden, påbegynt i 2003, ferdig i 2007, utgjør et idyllisk område ned mot sjøen i Fauske sentrum.

Mor og datter Anne og Therese Hafstad koser seg med reker på Strandpromenaden sommeren 2020.


Planene forelå lenge før. Allerede i 1991 ble det første arbeidet påbegynt. Da la kommunens parkvesen brostein i bakgården til daværende Fridals møbelhus. Det fremsto den gang litt merkelig, men senere ble det en naturlig del av strandpromenaden.

Her går folk tur, hit trekkes turistene som er innom. Men først og fremst utgjorde prosjektet en forskjønnelse av området.

- Fauske har vendt ryggen til havet. Hvorfor i verden har de gjort det? spurte tannlege Torben Vandrup i et intervju med Nordlands Framtid da han bodde på Fauske på 80-tallet. Nå er det annerledes.

Mellom parkeringen og sjøen er den den populære turtraseen


Nils Christian Steinbakk ble ansatt som prosjektleder, og fulgte prosjektet fra start til mål. Strandpromenaden, som strekker seg fra Brygga Hotell til Bygdetunet, kostet 45 millioner kroner. 7-8 millioner ble dekket av Nordland fylkeskommune, mens resten skulle finansieres av penger fra Fauske parkering.

Strandpromenaden er et populært treffsted sommerstid.


Det gikk ikke helt. Parkeringsinntektene ble mye lavere enn forventet. Fauske kommune måtte overta et lån på 10 millioner kroner.


5. juli 2021 åpnet mineralparken ved Strandpromenaden. Ifølge Eva Winthers artikkel i Saltenposten etter åpningen, kom parken til i et samarbeid mellom Fauske slektshistorielag, lokalt næringsliv, kommunen og frivillige. Kjell Sture Hugås, Nils Ole Steinbakk og Bjørn Rendall har jobbet spesielt med å realisere parken. Nabil Hassan Altinawi har laget skulpturen med knuten på.

Mineralparken


Saltenposten presenterte planen for Strandpromenaden i august 2002.
Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page