top of page

Skuespiller på heltid


Trude Øines, født 9. mars 1981, er skuespiller på Hålogaland teater i Tromsø. Hun har jobbet ved teateret siden 2011. Hun ble fast ansatt i 2014.

Hun tok utdannelse på en russisk teaterskole i Danmark. Undervisningen foregikk på engelsk, Eksamensforestillingen ble spilt i Moskva.


Trude Øines i det dramatiske stykket «Kong Lear» av Shakespeare.

Foto: Gisle Bjørneby


En av hadde hun på Riksteateret, på scebner over hel landet i 2011. Da spilte hun Åsa i stykket «Meg eier ingen». Det er basert på en selvbiografisk bok av Åsa Lindeborg, og handler om ei jente med en alkoholisert far. Faren ble spilt av Dennis Storhøi.

Selv husker Trude Øines spesielt godt da hun på turneen traff ungdommer som lever med problematikken.

En lignende rolle var Anne i stykket «Faren», der hun får omsorg for BIen dement far.

Trude Øines som Solveig i Ibsens Peer Gynt på Hålogaland teater.

Foto: Gisle Bjørneby

Hun var også med i stykket «Blå åker», basert på Morten Strøksnes bok, om norsk fiskeripolitikk, Et stykke om sentralisering og hvordan fiskeriressursene ranes fra lokalsamfunnene.

- Også et stykke som berørte og vakte engasjement i folket. Da lærte jeg mye om fiskeripolitikk, sier hun.

Trude Øines har alltid vært glad i musikkteater, og har vært med på flere konserter som vokalist i Tromsø. Hun er glad i så synge på norsk, gjerne nordnorsk, aller helst Kari Bremnes.

Det hele startet ifølge henne på ungdomsskolen, med Yngvar Pettersen som musikklærer. Samspill og band en gang i uka var noe hun likte godt. Det ble musikklinja i Bodø, så amatørteateret BUL-Bodø. I den tiden drev hun også med teatersport. Hun har også vært klovn i «Klokkeklovnene», om jobber med å skape kontakt med mennesker med demens.

Trude Øines er samboer med Thomas Fridtjofsen (f76) fra Saltdal. Sammen har de datteren Emilie (f16). Trude er datter til Ruth Øines (f52-d21). Faren er fra Møre, og Trude er åpen om at hun har hatt lite kontakt med han.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page