top of page

Skuespiller i Oslo – det startet med «Vaktmesteren»

Sondre Larsen, født 1. mai 1991, er en frilans skuespiller, opprinnelig fra Fauske, bosatt i Oslo. Der kombinerer han jobbing i bar med skuespilleryrket.

Han har hatt flere roller i kjente filmer og tv-serier. Den mest kjente da han spilte en motstandsmann i tv-serien «Okkupert». Han har også vært med TvNorge-serien «Hvite gutter», i NRK-serien «Match» og filmen om Roald Amundsen.


Sondre Larsen


Vaktmesteren

Sondre Larsen er en av skuespillerne i filmen «Vaktmesteren», laget på Fauske i 2008, og regissert av Stian Olsen. Det var en skrekkfilm med samfunnshuset som «spøkelseshus».

I 2011/202 hadde han en av to hovedroller i Anders Alterskjærs prosjekt «Om hundre år er allting glemt», der man ville vise et post-apokalyptisk Salten gjennom en fiktiv framtidig okkupasjon

En film der man på en spesiell måte skulle vise hva som finnes i nåtiden i vårt område.

I 2011 begynte Sondre Larsen på teaterlinja på Romerike folkehøgskole. Etter militære gikk han tre år på Norsk skuespillerinstitutt i Oslo. Siden har han bodd i Oslo og vært delvis skuespiller, dels i andre yrker.

Trommeslager

Sondre Larsen er også en habil trommeslager, og han spilte i bandet da den nå kjente artisten Kristian Kristensen slo igjennom og vant Urørt.

Han har også i flere år vært med Antiteateret i Oslo, ei teatergruppe som sprang ut fra folkehøgskolen. Fra Salten gir han stor betydning til sin deltagelse Kjelvikspelet i Sørfold og Gimle ungdomsteater. Han mener særlig Kjelvikspelet har hatt stor betydning for at han satset på skuespilleryrket.

Skrive monolog

I tillegg til å være skuespiller, driver han litt med tegning og skriving. Et mål er å skrive en monolog til teaterscenen eller lage en kortfilm.

Sondre Larsen er sønn av Marit Olsen og Jon Terje Larsen. Sondre er en av få skuespillere med praktisk utdanning. På videregående gikk han TIP (teknisk og industriell produksjon) på Fauske og Rognan.

Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page