top of page

Skuespiller i Oslo – det startet med «Vaktmesteren»

Sondre Larsen, født 1. mai 1991, er en frilans skuespiller, opprinnelig fra Fauske, bosatt i Oslo.

Han har hatt flere roller i kjente filmer og tv-serier. Den mest kjente da han spilte en motstandsmann i tv-serien «Okkupert». Han har også vært med TvNorge-serien «Hvite gutter», i NRK-serien «Match» og filmen om Roald Amundsen.


Sondre Larsen


Vaktmesteren

Sondre Larsen er en av skuespillerne i filmen «Vaktmesteren», laget på Fauske i 2008, og regissert av Stian Olsen. Det var en skrekkfilm med samfunnshuset som «spøkelseshus».

I 2011/202 hadde han en av to hovedroller i Anders Alterskjærs prosjekt «Om hundre år er allting glemt», der man ville vise et post-apokalyptisk Salten gjennom en fiktiv framtidig okkupasjon

En film der man på en spesiell måte skulle vise hva som finnes i nåtiden i vårt område.

I 2011 begynte Sondre Larsen på teaterlinja på Romerike folkehøgskole. Etter militære gikk han tre år på Norsk skuespillerinstitutt i Oslo. Siden har han bodd i Oslo og vært delvis skuespiller, dels i andre yrker.

Trommeslager

Sondre Larsen er også en habil trommeslager, og han spilte i bandet da den nå kjente artisten Kristian Kristensen slo igjennom og vant Urørt.

I 2024 er han med i bandet Midnight Cowboi, som spiller på GATA-festivalen i 2024 og slipper sitt første album i løpet av året.

Han har også i flere år vært med Antiteateret i Oslo, ei teatergruppe som sprang ut fra folkehøgskolen.

Sondre Larsen (th.) i filmen "Cruel Sea" ombord på Faksen, her ilag med Halvard Holmen.


Kjelvikspelet

Fra Salten gir han stor betydning til sin deltagelse Kjelvikspelet i Sørfold og Gimle ungdomsteater. Han mener særlig Kjelvikspelet har hatt stor betydning for at han satset på skuespilleryrket.

Han har også spilt i et par kortfilmer som har vært rundt om i verden på festivaler. Han hadde sentral biroller på filmen "Alt på en gang" som hadde premiere i Venezia i 2022 og vunnet pris i Tallin. Den fikk gode kritikker.

Hollywood-premiere

Bodø-regissøren Tobias Bye, lagde i 2023 sammen med Lofoten filmkollektiv en kortfilm der Sondre Larsen hadde hovedrolle og spiller mot Hallvard Holmen og Minni Katina Mertens. Den ble spilt inn på veteranbåten Faxsen i Bodø.

"Cruel Sea", som filmen heter, hadde premiere på HollyShorts, en kortfilmfestival i Hollywood.

Sondre Larsen er sønn av Marit Olsen og Jon Terje Larsen. På videregående gikk han TIP (teknisk og industriell produksjon) på Fauske og Rognan.


Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page