top of page

Sjefen for skred og flom i Norge

Anne Britt Leifseth (f55) fra Finneid er direktør for skred- og vassdragsavdelingen og sitter i toppledelsen i NVE.


NVE har 600 ansatte i Norge, 450 av dem i dette bygget på Majorstua. Anne Britt Leifseth fra Fauske leder en avdeling med 160 av dem.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen

I 1986 startet hun i jobb innenfor samme fagområde hos Fylkesmannen i Nordland. I 1996 hos fylkesmannen i Buskerud, og siden 2006 har hun jobbet i NVE.

Det står for Norges Vassdrags- og energidirektorat, og har blant annet ansvaret for å følge med på, gi råd om forebygging, og varsle, det som har med skred og flom å gjøre.

Avdelingens viktigste jobb er å forebygge for å hindre skader som følge av flom og alle typer skred. Hun er leder for en avdeling med 160 ansatte.

- Vi har veldig mye vann i Norge. Stort sett er det til nytte, men når det er til besvær, da har jeg ansvaret, sier Anne Britt Leifseth, som ofte er å se på tv når det er flom og skred i Norge.

Hun er vokst opp på Finneid hovedgård. Hun hadde stor interesse for natur, og geologi og biologi ble spennende skolefag. I 1981 gikk hun ut fra universitetet på Ås med naturvitenskapelig utdannelse.Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page