top of page

Fauske sjakklubb

Fauske sjakklubb lå brakk fra 2002 til 2017. Etter det har den vokst seg til å bli en av fylkets største og mest betydningsfulle sjakklubber. I 2024 ble de kretsmester i hurtigsjakk på hjemmebane.


Disse fire ble historiske som Fauskes første kretsmestere. Fra venstre Henrik Nordølum, Rune Borøy, Ken Runar Hanssen og Kurt Arne Johnsen.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Siden 2018 (med unntak 2021 på grunn av korona) har Fauske sjakklubb arrangert kretsmesterskapet, kombinert med Tower Lyn, ei lynsjakkturnering på et hotell som kan bli Tower.


Aksel Salemonsen (f 09) er en av etter hvert flere unge spillere i Fauske sjakklubb. Her under KM i 2024.


Klubben har ingen helt i toppen av rankingen i Nordland, men de beste spillerne fra Fauske kan slå alle de beste, men det er sjelden at de hamler opp med fylkets fem beste.


Kretsmesterskapet og Tower Lyn, som arrangeres hvert år i februar på Scandic Fauske samlet i 2024 cirka 50 spillere.


I 2024 fikk Fauske sjakklubb sitt første kretsmesterskap noen gang. Fauske 1, bestående av Kurt Arne Johnsen, Rune Borøy, Henrik Nordølum og Ken Runar Hanssen, vant kretsmesterskapet i hurtigsjakk for lag på hjemmebane.


Under KM i 2020 var det disse fire spillerne som utgjorde Fauskes førstelag, altså de antatt fire beste spillerne: Rune Borøy, Kurt Arne Johnsen, Henrik Nordølum og Espen Larsen.

    Foto: Stig Bjørnar KarlsenHenrik Nordølum satser mye på sjakk, og har i flere år trent med en svensk stormester

Foto: Stig Bjørnar Karlsen

Magnus Carlsen har ranking på ca 2800. En spiller i Salten/Helgeland har over 2000. De beste fra Fauske ligger på rundt 1700.


Du finner mer om klubben på Fauske sjakklubbs Facebookside.

Rune Borøy (t.v.) har vekslet mellom å være leder. I 2024 var Rune Borøy leder av klubben mens Kurt Arne Johnsen var turneringsleder under KM-helga.


Kilder: Rune Borøy, Kurt Arne Johnsen

Comentarios


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page