top of page

Signal startet på Fauske

Etablert på Fauske i 2002 i regi av Salten Kraftsamband og under navnet Salten Bredbånd. I begynnelsen var det tre ansatte, alle på Fauske. Nå har selskapet 110 ansatte, og er Nord-Norges største bredbåndsaktør med 26.000 kunder.

I 2008 endret selskapet navn til Signal Bredbånd, og hovedkontoret ble lagt til Bodø. Senere har de vokst seg større ved å kjøpe opp flere bredbåndselskap i landsdelen, for eksempel Rananett og Noraxess i Mosjøen.


Ole Johnny Johansen er administrerende direktør i Signal.


Hovedkontoret er i Bodø, og de 110 ansatte spredt over ni steder i Nord-Norge. Flest i Bodø, etterfulgt av Alta og Mosjøen. Noen få av de ansatte i Bodø er bosatt i Fauske.

I 2014 ble Signal kjøpt opp av Lyse-konsernet, og de markedsfører seg nå som Lysekonsernets telecomslskap.

I 2018 flyttet de siste ansatte på Fauske til Bodø. Da var det kun kundeservice som lå på Fauske, mens alt annet var i Bodø. Ifølge direktør Ole Jonny Johansen fikk selskapet så mange kunder at det ikke lenger var mulig å drive egen kundeservice med høy kvalitet.

Derfor ble kundeservice lagt til Lyse dialog i Stavanger. De ansatte fikk nye jobber.

Forretningsideen til Signal er telekommunikasjon. Men Signal er også kraftselskapet Lyse i Stavanger sin markedskanal i nord. De tilbyr også strøm, ladesystemer for el-bil og systemer for energistyring.

Tv-kanal- og internettleverandøren Altibox er Signals søsterselskap og en del av Lyse-konsernet. Signal leverer Altibox i Nord-Norge.


Else Karin Gangstøe (t.v.) og Nina Strømdal begynte på Fauske, men pendler nå fra Fauske til Bodø.


Nina Strømdal (f61) og Else Karin Gangstøe (f69) er de to med lengst fartstid i Signal. Nina Strømdal begynte i 2006, men ble før den tid leid til Signal fra morselskapet SKS, der hun jobbet. Hun begynte i Bodø i 2018.

Else Karin begynte i Signal på Fauske i 2007, og begynte i Bodø i 2014. Da var det i underkant av 15 ansatte Fauske.

Comentarios


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page