top of page

Rockebingen

I 2010 kom rockebingen bak samfunnshuset. Det var et resultat av et samarbeid mellom Norsk Tipping og musikkutstyrsordningen, som til sammen betalte 200.000 av de 381.000 kronene den kostet.

Bandet «Seen in Colour» på øvelse i bingen. Fra venstre Mariana Coffey, Tobias Alexandersen , Dominic Beev Hamsund og Einar Johan Esaiassen.


De to containerne veier tre tonn hver. Hans Martin Pedersen på Finneid Sveis stilte på en dags varsel opp med kranbil med kran stor og sterk nok til å løfte de av lastebilen.

De to containerne ble satt samme, og danner et godt isolert øvingsrom på drøyt 30 kvadratmeter.

Bingen sto bak samfunnshuset.


På dette tidspunktet var det stor etterspørsel etter øvingslokaler. I kjelleren på samfunnshuset så stor kø at ikke alle fikk plass. Mange band øvde i bingen de første årene, og i alle år etterpå har den blitt brukt jevnlig av forskjellig band med unge utøvere.

Mye utstyr står klart til de som vil øve i rockebingen.


Kort tid etter at bingen kom på plass ble det også kjøpt utstyr til. Den inneholder bassforsterker, gitarforsterker, keyboard, trommesett, miksebord og høyttalere.

I 2016 kom det tilsvarende binger i Valnesfjord og Sulitjelma. Det er kulturetaten som eier bingen, og ungdomsklubben som organiserer det praktiske.Rockebingen pent plassert i hjørnet av parkeringsområdet på Teletunet.


Høsten 2021 ble Fauske samfunnshus revet. Da ble rockebingen flyttet til Teletunet, av kommunen forsøkt omdøpt til Kulturtunet.

Werner Isaksen (t.v.) og Isak Sjøgård Pettersen øver i bingen på Teletunet våren 2023.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Kilder: Gunn Lisbeth Pedersen, Einar Johan Esaiassen, Ketil Hugaas, Eva Winthers artikkel Saltenposten da rockebingen på Fauske kom på plass i 2010.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page