top of page

Rekebåten kommer hver fredag

Harald Stordal Jensen fra Bodø eier båten Lene K, som hver fredag i sommerhalvåret legger til ved Gjestebrygga for å selge reker.

Båten brukes til flere typer fiske gjennom året, men i perioden mai-august er det en reketråler som gjelder. Ellers i uka står de noen dager i Bodø, og de leverer en del reker til fiskebruk. Fredager er det Fauske som får tilbudet.

Markus Olaussen selger reker fra båten Lene K, eid av Harald Stordal Jensen.


Rekene som selges på Fauske tas for det meste opp i Skjerstadfjorden, altså mellom Saltstraumen og Fauske, også en god del ganske nært Fauske.

Rekene som selges på fauske er som regel tatt opp de siste 10-20 timene før de starter saget litt utpå dagen. Når rekene tas opp, kokes de og lagres på den temperaturen rekebåtskipperen mener er den ideelle.

Her er det Morten Johansen som kjøper reker til helga en sommerdag 2020.


- Forekomsten av reker varierer veldig fra år til år. På en god dag kan vi selge 200 kilo reker på Fauske, sier, men det har også vært dager med dårlig vær der salget bare har vært 7 kilo, sier rekefiskeren fra Bodø.


Han opplever fauskefolk som veldig positiv til tilbudet, og han sier at han kommer tilbake hver fredag så lenge det er reker og kunder.

Mor og datter Anne og Therese Hafstad koser seg med reker på Strandpromenaden, bare noen meter fra rekebåten. Bildet er tatt sommeren 2020.


I 2022 ble rekebåt-sesongen på Fauske noe forkortet, av flere årsaker. Høye dieselpriser kombinert med at rekene måtte hentes lengre unna. Dermed ble blåkveitefiske utenfor Værøy mer fristende.

Men de var tilbake i 2023 med samme tilbudet de fleste fredagene i sommerhalvåret.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page