Profesjonell alpinist fra Sulitjelma

Kine Normann Godtfredsen, født 10. november 1998, har vunnet flere internasjonale renn, såkalte FIS-renn. Hun ligger på nivået under landslaget, og har et klart mål; å bli landslags-alpinist. Slalåm er hennes beste gren, men hun kjører også storslalåm

Kine Normann Godtfredsen, en profesjonell alpinist fra Sulitjelma.

Alle foto: Jan Arne Pettersen


Hun startet med alpin som 14-åring da alpinbakken i Sulitjelma kom i 2012. I 2014 flyttet hun til Narvik for å gå på landslinja for alpint på Narvik videregående skole. Siden har hun bodd og trent i Narvik.

De siste årene har hun kombinert alpinsatsingen med jobb på Peppes Pizza. Foran sesongen 2021/2022 ble hun blitt profesjonell alpinist. Takket være sponsorer fra hjemtraktene: Elkem, Fauskebygg, Salten Kraftsamband, Polarkraft, Fjellfarer, SE Eiendom og Rapida Sumo.

Hun har avtale med skimerket Fischer, en avtale som går ut på at jo bedre resultater, jo større rabatter.

Kine Normann Godtfredsen har fått tilbud om økonomiske fordeler om hun begynte å kjøre for Narvik alpinklubb, men hun har valgt å kjøre for moderklubben IL Malm.

- Jeg er stolt over hvor jeg kommer fra, og har lyst å kjøre for hjemstedet Sulitjelma, sier hun.

Kine Normann Godtfredsen er datter av Nina Normann Godtfredsen og Eirik Godtfredsen.

Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen