top of page

Power Fauske

Elektrisk-butikk som selger tv, radio, datamaskiner, mobiltelefoner, småelektronikk, vaskemaskiner, kjøleskap, kjøkkenmaskiner og andre elektriske apparater.

Jarl Olsen (t.v.) og Stig Sørensen har jobbet sammen på el-butikken siden 1984. Her er bildet fra 2019 da de to gikk av med pensjon og Frode Fredriksen (t.h.) overtok som eier og daglig leder.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Etablert i juni 1983 som Fauske Elkjøp. Holdt da til der Røde Kors er i dag, rett ved Marmortorget/Rådhuset.

Startet av Jarl Olsen (f 50). Stig Sørensen (53) kom inn året etter.

Flyttet inn i nybygg i Sjøgata 60 i juni 1989. Skiftet da navn til Elektrosenteret. Da overtok Stig Sørensen som daglig leder. Etter hvert bare skiltet med Eilag i 91, Expert i 2001 og Power i 2017. Firmaet på Fauske heter fortsatt Elektrosenteret.

Men for mange på Fauske var nok Stig og Jarl vel så kjente merkenavn som de stadig skiftende navnene på logen.

Butikken hadde på det meste en omsetning på over 12 millioner kroner. Ligger nå på 3-4 millioner kroner årlig.


Avisutklipp fra da bedriften ble etablert i dagens lokaler i Sjøgata i 1989.


I 2019 overtok Frode Fredriksen (f78) og Robert Renø driften da Stig Sørensen og Jarl Olsen gikk av med pensjon.

I et intervju med Saltenposten i forbindelse med overtagelsen sa de at de ikke hadde oversikt hvor mange tv-apparater de har solgt, men huser at de i løpet av ett år solgte tusen mobilabonnement.

- Vi skulle kanskje ha registrert hvor mange tonn vaskemaskin vi har båret ned i kjellere, sa Jarl Olsen, som dermed røpet at det var ting med jobben han ikke savnet så mye etter å ha blitt pensjonist.

Frode Fredriksen var på Elektrosenteret på sin første skoleutplassering 16 år gammel i 1994. På spøk ble det sagt at han kunne få kjøpe seg inn. I 2019 ble spøken alvor.

11. november 2021 flytter Power Fauske ut av sine lokaler i Sjøgata etter 30 år. De etablerte seg på Amfisenteret, mellom Clas Ohlson og Cubus. Der fikk de nesten dobbelt så store lokaler som det de hadde i Sjøgata.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page