top of page

Operasangeren som ble kultursjef

Ketil Hugaas, født 24. juni 1957, startet 27 år gammel på musikkonservatoriet i Bergen. I 1988-1992 var han musikkleder i Fauske kommune. 1992-1996 gikk studerte han klassisk sang på musikkhøgskolen i Oslo. Siden har han vært profesjonell sanger.

Ketil Hugaas som Don Bartolo i operaen «Barberen i Sevilla», en rolle som fulgte han i alle år.

Foto: Erik Berg


I 1996-2000 var han frilans operasanger, og hadde mange oppdrag på Stockholmsoperaen. I perioden 2000-2008 var han ansatt der, og i 2008-2016 på Den Norske Opera.

Der var han spesielt kjent for rollen som Don Bartolo i Barberen i Sevilla, en komisk rolle med en figur som hadde noe større interesse for damer enn dametekke.

Her er Ketil Hugaas i sin første rolle etter at han flyttet fra Stockholm til ny jobb i Oslo. Her synger han rollen som «Stor-inkvisitoren» i rød kappe. I dette tilfelle er han stolt av å opptre sammen med en av vår tids beste basser, Renè Pape.

Foto: Erik Berg


Skrevet musikk

Ketil Hugaas har i stor grad bidratt og skrevet musikken til store oppsetninger i Fauske. Det gjelder Slusk, som er fremført fem ganger, hvorav en i Longyearbyen, Damene på Coopen og Sulitjelmaafæren.

8. august 2016 etterfulgte han Stig Løvseth og ble kultursjef i Fauske kommune. Stillingen heter formelt enhetsleder kultur og idrett.

Etter omorganiseringen i kommunens ledelse ved årsskiftet 22/23 ble Hugaas ikke lenger enhetsleder, men fortsatt kultursjef. Tom Erik Holteng er stabsleder for innovasjon- og utvikling, der kultur er underlagt.

De siste årene har han dirigert Sulitjelma musikkorps, og han har hatt noen operapub-forestillinger, blant annet sammen med John Kristian Karlsen.

Ketil Hugaas i 2020.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Sulis og Ski

Ketil Hugaas er sønn av Mary og Leif Hugaas. Han gikk Handelskolen, og hadde kontorjobb på smeltehytta, samvirkelaget i Sulis, i Fauske Sparebanks avdeling i Sulis og på Sulitjelma Hotell før ha satset på musikken.

Ketil Hugaas er bosatt i Ski utenfor Oslo, og er langpendler til Fauske med bolig i Sulitjelma. Han er gift med Turid Schjølberg Hugaas. Sammen har de barna Sindre (f99), Maria (f02) og Julia (f05).

To fra Fauske. Her er Ketil Hugaas også Bartolo, men i «Figaros bryllup». Ingebjørg Kosmo, i bakgrunnen på senga, er også med i denne forestillingen.

Foto: Erik Berg

תגובות


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page