top of page

Fauskes første Høyre-ordfører

Odd Henriksen, født 1. mars 1965, ble i 2007 tidenes første Høyre-ordfører i Fauske. Da brøt han rekken av ordførere fra sosialistiske partier fra 1926. Han gikk av i 2011 etter bare én periode. To år senere kom han inn på Stortinget for Nordland Høyre, også det ble med en periode til 2017.

Odd Henriksen på hytta Sulitjelma i perioden mens han var ordfører i Fauske (2007-2011).


Odd Henriksen var ferdig utdannet jurist i Tromsø i 1991. Han jobbet etter det som advokatfullmektig, senere advokat, hos Sigurd A. Refvik.

Fra 1988 daglig leder i Indre Salten Boligbyggelag. Gjennomførte da blant annet et stort prosjekt med omsorgsboliger i Fauske og Sørfold

NHO-direktør

Han ble direktør på Galvano i 2003. Bygda da opp attføringsenheten Tia med snekkerverksted, bruktbutikk og storkjøkken.

Så ble han daglig leder for Sjøfossen næringsutvikling med kontor på Inndyr. Målet var å skape næringsutvikling for Beiarn og Gildeskål.

Kommunaldirektør Odd Henriksen på kontoret i Bodø i 2018.

Etter ordførerperioden, i 2011, ble han regiondirektør i NHO Nordland. Etter stortingsperioden, i 2017, ble han kommunaldirektør for næring og utvikling i Bodø, leder arbeidet med å skape byens framtid, blant annet prosjektet «Ny by – ny flyplass».

I 2022 ble han direktør for samfunnsutvikling i Nordland fylkeskommune. En lederjobb for flere hundre ansatte, og med ansvar for klima og miljø, næringsutvikling, kulturutvikling og tannhelse.

Fra Sulis

Odd Henriksen har også vært leder i Fauske Høyre, og han har hatt mange styreverv. Blant annet i Fauske lysverk og Nasjonalparksenteret. Han var også med på å bygge opp Indre Salten Opplæringskontor.

Han er sønn av Arne og Berthea Henriksen, begge fra Sulitjelma, der også Odd bodde de første årene. Odd er gift med Sylvi (f 67). Sammen har de barna Marte (f88) og Jon (f93).

Kilde: Stig Bjørnar Karlsens intervju i Saltenposten med Odd Henriksen på jobb i Bodø i september 2018, Frank Øvrewalls artikkel i Saltenposten om jobbskiftet i 2022.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page