top of page

Norgesmesteren som har spilt i Berlinfilharmonien

Berlinfilharmonien er en av verdens mest profilerte musikkinstitusjoner. Der spilte Magnus Breivik Løvseth fra Fauske i mai 2018, med Det Norske Blåseensemble. For full sal; 2500 mennesker.To måneder tidligere ble han norgesmester i janitsjar med Christiania Blåseensemble. Og senere samme år hadde han og en annen musiker sin egen konsert på Festspillene i Harstad.

Større og større

Tuba er instrumentet til Magnus Breivik Løvseth. Han begynte i skolekorpset da han var seks år gammel, med kornett. Så ble det etter hvert større og grovere instrument, før han i 8.klassen endte opp med tuba.

Magnus Breivik Løvseth fikk i 2012 Fauske kommunes kulturstipend. Da ble det lagt vekt på hans allsidighet som musiker. Det ble vist til at han trakterer flere instrumenter, komponerer musikk og spiller i band.

I 2014 var han i Hans Majestet Kongens Gardes musikktropp.USA nå

De siste årene har han vært frilanser i oslområdet. Blant annet var han en av aktørene under åpningen av det nye Deichman bibliotek i Bjørvika. Og han har spilt både på Vossajzz og Kongsberg jazzfestival.

Han har også utviklet læreplaner og metodikk i faget improvisasjon for den anerkjente Barat Due musikkskole.

Fra høsten 2020 tar han master i improvisasjon innenfor kunstmusikk på New Collage of New York.

Kilder: Espen Johansens artikkel om kulturstipend i 2012, Stig Bjørnar Karlsens intervju med Magnus Løvseth i Saltenposten i juni 2018, Stig Løvseth.


Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page