Første jente på landslaget

Martine Kristoffersen, født 14. juni 2003, ble 29. april 2019 den første kvinnelige landslagsspiller i fotball fra Fauske. Norges J16-lag tapte da mot Mexico, men i samme turnering 3. mai 2019, var hun på banen da Norge slo Makedonia 5-0.Martine Kristoffersen rett etter landslagsdebuten i 2019. Bildet er tatt av hennes mor, Ann Cathrin Kristoffersen.

Martine Kristoffersen spilte for Fauskes/Sprint gutter 15-lag i 2018, og før 2019-sesongen gikk hun til Grand, og høsten 2019 begynte hun på Norges toppidrettsgymnas i Bodø.

I sitt første år som senior på Grand fikk hun til sammen 10 kamper på Grand A-lag. De rykket ned fra nest øverste divisjon, etter at de i flere tiår stort sett har vekslet mellom bunnen av Toppserien og toppen av nest øverste divisjon.

I 2022-sesongen er de igjen tilbake i 1.divisjon. Martine Kristoffersen spiller back eller midtstopper og vurderes som en spennende spiller for framtida i Grand, Nordlands ledende damefotballklubb.

I flere sesonger har Martine Kristoffersen (t.v.) og Andrea Holmstrøm vært de eneste fra damefotballspillerne fra fauske som har spilt på høyere nivå. Her er de høsten 21 sammen med Grandtrener Cato Hansen.


Den jentespilleren fra Fauske som har vært nærmest å spille på landslaget er Lisbeth Kristensen (nå Kristengaard og bosatt i Trondheim). Hun var på uttakssamlinger med blant andre Even Pellerud som trener, men hun spilte aldri offisiell landskamp for Norge. Hun prioriterte dessuten håndball, der hun senere ble eliteseriespiller i en årrekke (se egen artikkel på altomfauske.no.


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen