Første jente på landslaget

Martine Kristoffersen, født 14. juni 2003, ble 29. april 2019 den første kvinnelige landslagsspiller i fotball fra Fauske. Norges J16-lag tapte da mot Mexico, men i samme turnering 3. mai 2019, var hun på banen da Norge slo Makedonia 5-0.Martine Kristoffersen rett etter landslagsdebuten i 2019. Bildet er tatt av hennes mor, Ann Cathrin Kristoffersen.

Martine Kristoffersen spilte for Fauskes/Sprint gutter 15-lag i 2018, og før 2019-sesongen gikk hun til Grand, og høsten 2019 begynte hun på Norges toppidrettsgymnas i Bodø.

I sitt første år som senior på Grand fikk hun til sammen 10 kamper på Grand A-lag. De rykket ned fra nest øverste divisjon, etter at de i flere tiår stort sett har vekslet mellom bunnen av Toppserien og toppen av nest øverste divisjon.

I 2022-sesongen var de igjen tilbake i 1.divisjon. Martine Kristoffersen spilte back eller midtstopper. Hun ble vurdert som en spennende spiller for framtida i Grand, Nordlands ledende damefotballklubb.


Martine Kristoffersen (t.v.) og Andrea Holmstrøm høsten 2021 sammen med Grand-trener Cato Hansen.


I vårsesongen 2022 spilte hun 6 kamper for Grands A-lag, og satt på benken i de fleste andre kampene. Foran høstsesongen 2022 la hun opp som spiller, og flyttet til Tromsø for å studere psykologi på Norges nordligste universitet. Hun endte dermed med 23 kamper for Grands A-lag.


Den jentespilleren fra Fauske som har vært nærmest å spille på landslaget er Lisbeth Kristensen (nå Kristengaard og bosatt i Trondheim). Hun var på uttakssamlinger med blant andre Even Pellerud som trener, men hun spilte aldri offisiell landskamp for Norge. Hun prioriterte dessuten håndball, der hun senere ble eliteseriespiller i en årrekke (se egen artikkel på altomfauske.no.


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen