top of page

Landslagsalpinisten fra Fauske


Lasse Paulsen, født 3. september 1974 på Fauske, var landslagsalpinist i seks år fram til ut sesongen 2003. Blant lagkameratene var Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt.


Tidligere landslagsalpinist Lasse Paulsen bor i Nittedal, og jobber med eiendom i Politiets Fellestjenester. Bildet er fra 2018.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Lasse Paulsen er fire ganger norsk mester, og deltok i sitt første internasjonale renn i 1993. I sitt første løp i verdenscupen, i Bormio 29. desember 1996, ble han nummer 20 og tok poeng.

Sesongen 1998/99 var hans mest suksessrike. I midten av desember kom Paulsen på 13. plass både i Super-G fra Val-d'Isère og i utfor i Val Gardena.

Sin beste plassering i et verdenscuprenn fikk han 21. desember 1998 i Super-G i Patscherkofel nær Innsbruck . Et legendarisk renn der det var østerrikere på de ni første plassene og Lasse Paulsen ble nummer 10.

Sitt siste verdenscuprenn kjørte han 20. desember 2002. Sitt siste renn internasjonalt kjørte han i 2003. Han skjønte da at resultatene ikke hadde vært gode nok til at han kunne få landslagsplass sesongen etter.

Små marginer, men

I VM oppnådde han 27. plass i Super G i Beaver Creek i 1999 og 16.plass i storslalåm i St. Anton i 2001.

En gang var han tre tideler fra å få inn en halv million kroner på konto.

- Men tre tideler er mye i alpint. I ett og annet løp var jeg nær topp 10, men ofte 15-30. Når man er flere tideler bak i hver eneste omgang, så er det ikke tilfeldigheter, sa han i et intervju med Saltenposten i 2018.

Eiendom

Etter karrieren studerte han business og administrasjon i USA. Lasses gode venn Knut Nystad, også han en kjent skipersonlighet fra Fauske, bodde da i USA. Nå er de naboer i Nittedal.

Lasse traff samboeren Florence fra Frankrike rett etter alpinkarrieren. I 2006 kom paret til Norge og bosatte seg på Østlandet.

Siden da har Lasse Paulsen jobbet med eiendom, nå for Politiets Fellestjenester. De gjør støttefunksjoner for politiet, i Lasses tilfelle eiendomstjenester. Han bidrar til at politiet får de lokalene de trenger til fornuftig pris.

Kilder: Lasse Paulsen, Wikipedia

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page