top of page

Skoleaktivisten som ble ordfører

Kjell Eilertsen, født 15. november 1953, var Fauskes ordfører i 1999 til 2007. Han representerte Arbeiderpartiet, men hadde liten partipolitisk erfaring før han ble partiets førstekandidat og fikk ordførervervet.

Faktisk meldte han seg inn i Arbeiderpartiet bare et par år før han ble ordfører. Derimot hadde han betydelig erfaring, og var blitt lagt merke til, som leder av foreldreutvalg og skoleaktivist på Finneid.

Kjell Eilertsen fotografert i Miljøgata da den sto ferdig i hans ordførertid.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Kjell Eilertsen er gift med Mette (f56), og sammen har de fem barn: Marthe (f79), Kjell Morten (f80), tvillingene Eirin og Einar (f83) og Bård (f88).

Da den eldste skulle begynne på skolen, startet arbeidet med å få bygget ny Finneid skole. Da minstemann var ferdig på skolen, var nyskolen akkurat innviet.

Kjell Eilertsen er barnebarn av Joakim Kosmo, som var Ap-ordfører i Fauske fra krigens slutt til 1959. Jørgen Kosmo var Kjell Eilertsens onkel.

Kjell Eilertsen er utdannet sykepleier, og jobbet på Vensmoen og litt i kommunes eldreomsorg før han begynte på Valnesfjord Helseportssenter i 1983.

Etter ordfører perioden var et par år tilbake på helsesportssenteret før han ble fagleder omsorg i Sørfold kommune. Han gikk av med pensjon i 2018.

I Kjell Eilertsens ordførerperiode ble både Strandpromenaden og Miljøgata påbegynt og ferdigstilt.

En stund etter ordførerperioden brøt han med Arbeiderpartiet og stilte til valg for Felleslista. han satt en periode i kommunestyret for dem.


Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page