top of page

Kassandra Petsa - ambisiøs Frp-politiker


Kassandra Eleni Bredrup Petsa er født 6. juni 1994 i Sulitjelma. Hun er datter av Kikki Bredrup Petsa og gresk-kypriotiske Costas Petsas.

Kassandra Petsa står på 4.plass på Nordland Frp's stortingsvalgliste. Hun håper det vil føre til at hun får møte som vararepresentant.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Kassandra Petsa ble i ung alder en sentral politiker for Fremskrittspartiet. I 2020 er hun vararepresentant til Stortinget, organisatorisk nestleder i Nordland Frp. Hun er Fauske kommunestyres yngste, hun er gruppeleder for Fremskrittspartiet i kommunestyret, og har vært leder for Fauske Frp siden 2017. Hun er også leder for oppvekst- og kulturutvalget.

Hun sitter i Fylkestinget og har en rekke andre verv både i kommune, fylke og parti. Hennes første lederverv var i studietiden da hun i 2015 ble leder Bodø Fremskrittspartis ungdom.

I mai 2020 sa hun i et intervju med Saltenposten at hun ønsket en høyere plass på stortingslista ved valget i 2021.

I 2023 gikk hun av som leder i Fauske Frp, samtidig som hun ble partiets førstekandidat til kommunevalget.

Hun kom da inn i kommunestyret, og er gruppeleder for Frp , men takket nei til å bli partiets representant i formannskapet. Derimot kom hun inn i fylkestinget, der hun er leder for komiteen i komiteen for samfunn, kultur og miljø.

Lektor

Hun er utdannet lektor med mastergrad innen tilpasset opplæring fra Nord Universitetet i Bodø. Hun har jobbet på Straumen skole i Sørfold, der hun i skoleåret 20/21 var lærer for 1.klassen. I skoleåret 22/23 hadde hun permisjon og jobbet bare med politikk. I skoleåret 23/24 jobber hun på voksenopplæringa i Sørfold kommune. Der er de fleste elevene innvandrere.

Hennes etternavn er Petsa, ikke Petsas, som mange skriver og sier. Det begrunnes med at i gresk språk brukes s i slutten av etternavnet bare når det er en mann.

Kilder: Kassandra Petsa, Wikipedia, Saltenposten

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page