top of page

Journalist på Fauske siden 1972Arild Bjørnbakk, født 22. september 1950, er den som har jobbet desidert lengst som journalist på Fauske. Han startet som frilanser i Nordlandsposten i 1972, og ble fast ansatt i 1974. Han gikk av med pensjon 1. januar 2019, men leverer fortsatt noen artikler.

Arild Bjørnbakk er født på Fauske, flyttet til Mo i Rana i 1962 og kom tilbake til Fauske i 1971.

Han gikk over fra Nordlandsposten til Saltenposten (den gang Np’s datteravis), i januar 1996. Der var han redaktør i perioden 2000-2006. Da var han også svært delaktig, både menneskelig og økonomisk, for å berge avisen.

Arild Bjørnbakk har mottatt priser for sitt gravearbeid som journalist. Den ene for å avsløre vold, seksuelle overgrep og feilplassering på Røvika ungdomssenter.

Den andre for å avsløre at det i Fauske kommune fantes rundt 30 bostedsløse personer. Det var et sjokk for han å oppdage.

Det mest dramatiske han har opplevd var Fauskeeksplosjonen 1. november 1983. Arild Bjørnbakk satt på kontoret 200 meter unna da Fauskebyggs lokaler eksploderte og flere hus ble satt i brann. To mennesker omkom som følge av den voldsomme eksplosjonen.

Han har også vært klubbleder for journalistene i Nordlandsposten, og han satt ti år i offentlighetsutvalget I Norsk presseforbund. Utvalgets oppgave er å sikre rett til offentlige dokumenter.

Arild Bjørnbakk er også en av Fauskes beste fotballspillere gjennom tidene. Han har 305 A-kamper for Fauske/Sprint i perioden 1972-1983, og han avsluttet karrieren i Sørfold FK.

Han har også vært leder i Fauske/Sprint og trent både klubbens A-lag og yngre lag.

De siste årene har han vært aktiv i styret i Matfestivalen på Fauske.Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page