top of page

Kritikerrost band spilte på Parkenfestivalen


De startet i 2009, og slapp sin første plate 2010. «In their eyes» fikk terningkast 5 både i AN og Saltenposten. I påfølgende intervju antydet den kjente musikkjournalisten Rune Slyngstad i Avisa Nordland at bandet kunne bli et nytt Madrugada.

Inculcado heter bandet, som består av Bjørn Morten Johansen (f87) sang og gitar, Fredrik Siggerud (f90) bass, Ole Tobias Moen (f92) gitar og Lars Martin Hunstad (f90) trommer. Før den siste plateutgivelsen i 2017 kom Ørjan Olsen (f85) inn i bandet på gitar og tangentinstrumenter.

Inculcado tidlig i karrieren. Fra venstre Fredrik Siggerud, Bjørn Morten Johansen, Lars Martin Hunstad og Ole Tobias Olsen.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


I 2012 kom album nummer to, «Late Night Libertine», og i 2017 «Fighting for Honour». Etter det har bandet verken hatt konserter eller gitt ut album. To av medlemmene, Ole Tobias Moen og Lars Martin Hunstad, studerer i henholdsvis Trondheim og Oslo. De tre andre bor i Fauske, og de vil nok opptre sammen senere, i det minste på julejammen.


Parken høydepunkt

- Høydepunktet var nok konserten på Parkenfestivalen i 2015. En rå opplevelse. Vi følte at vi spilte bra og fremførte gode låter, sier Bjørn Morten Johansen. Som også trekker frem gode minner fra Samfunnet i Trondheim og det kjente konsertstedet Mono i Oslo.

Selv om alle var i vanlige jobber, hadde de stor turneaktivitet i helgene flere lange perioder. 15 konserter i løpet av tre måneder i 2015 var vel det heftigste.

Buhre

Det kritikerroste bandet fra Fauske spiller rock, men er også innom beslektede sjangere, og sier åpent at de ikke har en rød tråd, kanskje med unntak av sisteplata.

Inculcado-vokalist Bjørn Morten Johansen har også en solokarriere under artistnavnet Buhre. Et roligere konsept, men noen ganger en eller flere av Inculcado-medlemmene med på scenen. Buhre ga i 2019 ut albumet Spring.


Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page