top of page

Herrelaget – en barbershop-oktett

En del av herrene i Valnesfjord Spiskammerskor bestemte seg for å være med på et barbershop-seminar i regi av Bodø-oktetten. Dermed ble Herrelaget dannet.

Det var i 2004. Siden da har de vært på flere seminarer, og hatt en god del opptredener, men kanskje ikke som andre kor/grupper.

Herrelaget i juni 2021. Fra venstre: Gerd Bauer, Steinar Nymo (foran), Torgeir Løkås, Roar Eikeland, Karl Iver Arntsen, Stig Olsen, Haakon Byberg, Harald Stokland og Ragnar Eliassen.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


- Vi tar oss en helgetur i lag med damene. Så stiller vi oss opp på et kjøpesenter og synger noen sanger, sier Steinar Nymo, leder for det de kaller Norges største oktett.

De har nemlig de siste årene vært ni medlemmer. Da vi tok bildet i juni 2021, var alle samlet.

Barbershop er en sangform fra USA som har sitt utspring i opptredener i barbersalonger. Det skal være små grupper; fire til åtte. Musikken ligner på Negro Spirituals, harmoniene ligger tett.

Med på NM

- Vi gjør dette fordi det er en glede for oss. I tillegg til de mer spontane opptredener, har vi hatt noen konserter på Fellesheimen og det gamle samfunnshuset, sier Steinar Nymo

I årene etter stiftelsen var de med på flere barbershop-seminarer. De var også en gang med på NM i barbershop.

Av de ni medlemmene i 2021 har nesten alle vært med fra starten av. Da var også Evald Solbakken med, og han var med lenge. Kjell Vassbotn, Ketil Sørbotten og Sture Elvebakk har også vært innom oktetten.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page