top of page

Spilte i Toppserien for Grand - nå er hun Bodø/Glimt-spiller

Andrea Holmstrøm, født 20. juni 1999, er den kvinnelige fotballspilleren fra Fauske som de siste årene har spilt flest kamper på høyt nivå.

Hun gikk fra Fauske/Sprint til Grand etter vårsesongen i 2017. Året etter, 16. juni 2018, debuterte hun i Toppserien mot Stabæk.

I 1.divisjon i 2019 spilte hun 25 kamper og scoret 9 mål. 2020-sesongen falt ut på grunn av korona, og da fotballen startet opp igjen høsten 2021 var Andrea Karoline Nymo Holmstrøm fortsatt fast inventar på Grands A-lag.

Etter et kort seriespill vant Grand sin kvalifiseringsgruppe, og rykket opp til allnorsk 1.divisjon, nivået under øverste serie.

I slutten av 22-sesongen ble hun operert, og kneskaden preget også 23-sesongen

Etter sesongen 2023 overtok Bodø/Glimt toppfotball-satsingen i Bodø, og Andrea ble med. Hun tegnet proffkontrakt med Glimt, og sa i et intervju med Saltenposten før sesongstart at målet for sesongen var å bli helt skadefri og hjelpe laget til gode resultat.


Andrea Holmstrøm (t.h.) og Martine Kristoffersen har i flere sesonger vært de to eneste damefotballspillerne fra Fauske på høyere nivå. Her er de høsten 21 sammen med Grand-trener Cato Hansen. Martine Kristoffersen la opp etter vårsesongen 2022.


Grand-treneren, den tidligere Glimt-stopperen Cato Hansen, sa til Saltenposten høsten 2021 at Andrea Holmstrøm i koronaperioden hadde vært flink å trene og en pådriver for andre.

Om hennes egenskaper som spiller sa han at hun har stor fart, at hun gir 100 prosent, og ofte scorer mål.

Høsten 2021 rykket Grand opp i nest øverste serie, 1.divisjon, og i 2022 berget de plassen. Andrea hadde fra debuten i juni 2018 til etter 22-sesongen spilt 60 kamper og scoret 10 mål for Grands A-lag.

I et oppslag i avisa Nordland i januar 2023 var Andrea Holmstrøm ei av de som frontet den nye toppfotballsatsingen for damer i Bodø. Fra og med 2024-sesongen skal Bodø/Glimt overta Grands plass i 1.divisjon (evt Toppserien hvis de rykker opp). Toppfotballsatsingen skjer i en toppklubb med et stort medisinsk apparat, og det vil bli større muligheter for å trene på dagtid.

Andrea Karoline Nymo Holmstrøm tar lærerutdanning for 5.-10.klasse på Universitet Nord i Bodø. Hun er datter av Anne Catrine Nymo og Åke Holmstrøm.

Andrea Holmstrøm håper kvinnesatsingen i Glimt er begynnelsen på noe stort. Her avbildet foran et bilde fra en herrekamp.


Kilder: Andrea Holmstrøm, Cato Hansen, www.fotball.no

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page