Håndballspiller i Eliteserien

Lisbeth Kristengaard, tidligere Kristensen, er den eneste fra Fauske som har spilt håndball i øverste divisjon. I Junkerens storhetstid på 90-tallet spilte hun på lag med kjente profiler som Tonje Sagstuen, Suzana Suljiani, Hege Storjord og Lene Rantala.

Lisbeth Kristengaard (tidligere Kristensen) utenfor jobben i Trondheim en sommerdag i 2020.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Fauskejenta er venstrehendt og spilte høyre ving på det gode håndballaget. Trener den gang, Kåre Geir Lio, sier at Lisbeth Kristensen var en forbilledlig spiller.

- Alltid i godt humør, fikk andre til å føle seg vel og veldig lett å trene fordi hun var positiv og lærevillig. Hun er en av spillerne jeg hadde størst glede av å trene. En solstråle fra Fauske, sier Kåre Geir Lio.

Lisbeth Kristensen er født 21. oktober 1973. Hun er datter av Unni og Ole Kristensen. Som ungdom var hun talentfull både i fotball og håndball, og hun var på samlinger for uttak til fotballandslag, blant annet med legendariske Even Pellerud som trener, og hun var eneste nord for Trondheim

Hun gikk videregående skole i Bodø for å satse på håndball for Junkeren. Laget spilte seg opp i øverste serie, og var ett av Norges beste lag med Lisbeth Kristensen som en sentral figur.

Eventyret med Junkeren varte tre sesonger, og da Junkeren rykket ned, la Lisbeth opp og ofret seg for familie og husbygging. Hun spilte noen kamper på lavere nivå, og i 2006 flyttet hun til Trondheim.

Der bor hun fortsatt, er gift med Jørgen Kristengaard, og jobber som eiendomsmegler.


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen