top of page

Gruvearbeideren som ble stortingsrepresentant

Jan Olav Ingvaldsen, født 12. januar 1954, var formann i Sulitjelma gruvearbeiderforening fra 1979 til 1985, den perioden det ble jobbet på det mest intense for å bevare gruvedriften i Sulitjelma.

Jan Olav Ingvaldsen var både fagforeningsleder og stortingsrepresentant.


I 1985 kom han inn på Stortinget for Arbeiderpartiet. Der satt han i forbruker og administrasjonskomiteen i starten og på slutten, og i sosialkomiteen midtveis i perioden.

Før den tid satt han blant annet i Fauske formannskap, LO’s representantskap, i styret i Norsk Arbeidsmannsforbund og i styret i Sulitjelma Gruber.

Etter stortingsperioden tok han journalistutdanning i Bodø, og jobbet senere på Nordlands Framtids og senere Avisa Nordlands kontor på Fauske frem til han ble pensjonist.

Jan Olav Ingvaldsen er sønn av Albin Ingvaldsen og Gunvor Petersen. Jan Olav var gift med Marit, sammen fikk de tre barn; Stine, Johan og Martin.

Jan Olav Ingvaldsen døde 5. april 2021. Da var han 67 år gammel.

I 1989, kort tid før han forlot Stortinget, var Jan Olav Ingvaldsen hjemme og besøkte årsmøte i et Fauske Arbeiderparti med interne problemer. Utklippet er fra Nordlands Framtid.

Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page