top of page

Bodø/Glimts daglige leder

Frode Thomassen, født 20. april 1967, debuterte i 1984 og rakk 100 A-lagskamper for Fauske/Sprint før han som 19-åring dro til Oslo. Der studerte han statsvitenskap på Universitet og etter hvert idrett og politikk på idrettshøyskolen.

Frode Thomassen fra Fauske er daglig leder i F.K. Bodø/Glimt. Bildet er fra 2019.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


I Oslo spilte han fire år (88-91) for den tradisjonsrike klubben Lyn, hvorav den siste sesongen i Tippeligaen, der han fikk tre kamper. I 1992 silte han på det senere topplaget Stabæk, da i 2.divisjon (nivå 3).

Han fikk direktørjobb i Kulturdepartementet i 2000, og i Oslo var han trener for Lyns juniorlag og leder for barnefotball i Vålerenga.

I 2004 flyttet han til Bodø for å bli avdelingsdirektør for profesjonsutdanningene på Høgskolen.

Samtidig var han sterkt engasjert i Bodø/Glimt, som spillerutvikler og styremedlem. Han har også vært nestleder i Norges fotballtrenerforening.

Familie

Frode Thomassen er sønn av Kari (f42) og Åsmund Thomassen (f29) Frode var samboer med Hilde Jensen (f68) opprinnelig fra Rognan. Hun døde i en dykkerulykke utenfor Bodø i 2009. Sammen har de barna Marie (f91) og Fredrik (f97).

Nå er han gift med den tidligere håndballspilleren Heidi Einarson, og de har datteren Luna (født 2016).

I 2017 ble han daglig leder i Bodø/Glimt. Da var A-laget i Obos-ligaen (nivå 2). Med Frode som leder i klubben har de rykket opp i Eliteserien, berget plassen, for så å bli nummer 2 i 2019 og seriemester både i 2020 og 2021.

I et intervju med Saltenposten midt i sesongen i 2020 svarte han klart nei på spørsmålet om den sportslige suksessen først og fremst var hans fortjeneste.

Seriemester

Etter sesongen, da Glimt var blitt historiens første nordnorske seriemestere, og slått alle rekorder hva angår mål, poeng med mere, da sa Bodø-ordfører Ida Pinnerød: Det at man er liten betyr ikke at man ikke kan gjøre store ting. For en prestasjon, for et eventyr.

Og Bodø/Glimts styreleder, Inge Henning Andersen, sa at cupmesterne fra 75, 93 og de fire årgangene som har tatt sølv med Glimt får ha oss unnskyldt.

- Årets utgave overgår alle fotballprestasjoner i vår landsdel. Vi har tidenes spillergruppe, tidenes trener og trenerteam, vi har tidens robusthet og ressurs og kompetansenivå, godt ledet av vår meget dyktige daglig leder, sa han.

Denne daglige lederen heter Frode Thomassen, fauskeværingen som har ledet Nord-Norges stolthet siden 2017.

Frode Thomassen jubler for Bodø/Glimts første seriegull. Det var i 2020.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page