top of page

Fra Hvitevarehospitalet til Proffteknikk og næringspris

Tommy Pedersen, født 14. januar 1970, begynte å reparere hvitevarer i 1991. Etter hvert skapte han det morsomme bedriftsnavnet Hvitevarehospitalet, markedsført med biler merket Hvitevareambulansen.

Tommy Pedersen i gang med å laste opp bilen for et stort oppdrag for en større kjede.


Etter hvert ble det noen færre reparasjoner av private vaskemaskiner, og noen flere avtaler med bedrifter med store kjøl- og frysanlegg.

Reparasjon av vaskemaskiner og oppvaskmaskiner var starten. Her reparerer han en oppvaskmaskin for en bedrift.

Virksomheten var en del av Elvarehuset, senere Euronics, som faren drev. Men butikken måtte legge inn årene i 2010, var det så vidt at Tommy klarte å drive videre med det som isolert sett var et godt prosjekt med store framtidsmuligheter.

Banken ble med. Tommy Pedersen startet Proffteknikk, og la ned privatmarkedet. Senere har det vært butikker, restauranter og andre større foretak, ofte i kjeder ser han har hele markedet over et stort geografisk område.

Etter å ha vært flere steder i Fauske sentrum, flyttet de i 2014 til mye større lokaler på Klungset. I 2020 har Proffteknikk 10 ansatte og omsetter for 17-18 millioner kroner årlig. De har tre lastebiler, åtte servicebiler og fire teleskoptrucker for utleie. I 2018 fikk Tommy Pedersen Fauske kommunes næringspris. Da var han i tillegg også godt i gang med å etablere spisestedet Orlando i Fauske sentrum.

Tommy Pedersen og Vigdis Strømdahl.


Tommy Pedersen var samboer med Vigdis Strømdahl fra 1991 til 2022. Hun jobbet i bedriften fra 1997 til 2022. Sammen har de barna Adrian (f93) og Lea (f03).

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page