top of page

Fauskes eneste ridehall

Stall Elverhøy er Fauskes eneste ridehall. Den Ligger på Nystad i Valnesfjord, 15 km fra Fauske, 5 km fra Strømsnes, 600 meter fra veien mellom Strømsnes og Fridal/Helsesportssenteret.

Marita Hammernes på Stall Elverhøy i Valnesfjord.

Foto: Eva S. Winther


Eier er Marita Hammernes (f 72), opprinnelig fra Hammerfest i Finnmark. Hun flyttet fra Tverlandet til Valnesfjord i 1999. I 2010 sa hun opp jobben på Valnesfjord helsesportssenter for å drive rideskole på heltid.

Startet da å bygge ridehall, som sto ferdig i mars 2011. Hallen er 47,5 meter lang og 22 meter bred. Ridebanen er 40 x 20 meter


Maritas datter, Amanda Hammernes, overtok som daglig leder. Hun har driften av ridesenteret som sin eneste jobb, kombinert med å være avlastningshjem.


Hestesenterets daglige leder, Amanda Hammernes.

Foto: Eva S. Winther


Stall Elverhøy tilbød før rideskole, kun rettet mot ridning. I en lang periode tilbød de, under navnet «Hest i nord», stallklubb. Der lærte man seg å bli trygg på og kjent med hesten, og foring, stell og hesterase er temaer i tillegg til ridningen.

Omkring 30 hadde timer på hestesenteret hver uke. Det inkluderer også et tilrettelagt ridetilbud for folk med funksjonsnedsettelser.

4H

I tillegg til dette har Polarstjerna 4H-klubb tilholdssted på gården. Det er en friluftsklubb for barn og unge 6-13 år. I tillegg kommer kløverklubb, de som er 4-6 år, en gang i måneden.

Det er seks hester på gården, og tre utenfra som leier stallplass. I tillegg er der høner kaniner, stallkatter og hunder på gården.

Navnet Elverhøy er funnet i gamle tinglysningspapirer som navn på gården.


Kusk Veronica Sørensen og groom Yrja Maria Johansen fra Fauske kjøre- og rideklubb på Nordlandshesten Turte på et stevne med dressur og presisjon i Sverige.


Fauske kjøre- og rideklubb, stiftet 1991, har ca 50 medlemmer. Klubben har ikke et fast tilholdssted, men medlemmene har tilgang på gratis ridehall en gang i uka på Stall Elverhøy.


Klubbens medlemmer har til sammen mange hester og ponnier spredt over kommunene i Indre Salten. Medlemmene har forskjellige interesser og motivasjon for å ha hest. Noen driver med sprangridning, noen med dressur, noen med kjøring (med vogn) mens noen mest rir tur.

Ved årsskiftet 20/21 er Roald Normann fra Sørfold klubbens leder.

Ella Helskog fra Fauske kjøre- og rideklubb på hesten Vera. Hun ble kretsmester i dressur i august 2020.


Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page