top of page

Fauske hadde gode basketballag

På 90-tallet var både herrelaget og damelaget til Fauske basketballklubb blant Nord-Norges beste. Den beste spilleren var Lasse Karlsen (f68), som hadde tilbud fra, og var nær ved å ta overgang til Asker. De var da om nå ett av Norges beste lag, og hadde landslagstreneren som trener.

Lasse Karlsen har tatt vare på avisutklipp fra den gode perioden for basket på Fauske.


Ørjan Sletten var den som var primus motor for Fauske baskteballklubb. Han både ledet klubben og var trener. Da fauske idrettshall sto ferdig i 1987, var miljøet allerede godt etablert, med gymsalen på sentralskolen som treningsarena.

Fauske spilte mot lag fra Tromsø, Harstad og Narvik, og hadde mange spennende kamper mot Bodø. Det var alltid stort å slå naboene i vest.

Kampene i Fauske idrettshall trakk også mye publikum, oppi 200-250, som ga lyd fra seg. En dag i året arrangerte fauske basketballklubb «Basketens dag» i idrettshallen. Da var det smekkfullt av unger i hallen.

Frode Hartviksen, Frode Thomassen, Øyvind Gundersen, Øyvind Lyngedal, Jens Kristian Hansen, Tommy Bjørnbakk og Pål Øystein Jakobsen var blant de som var med.

På damelaget var Hege Fyrvik den fremste spilleren. Hennes medspillere var blant andre Karina Bjørnbakk, Anne Line Joelsen og Liv Marit Fagerli.


Basketklubben var blant de som gledet seg mest over at Fauske høsten 1987 var i ferd med å få idrettshall.


Et oppslag i Nordlandsposten etter at Fauske slo Bodø i 1992.


Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page