top of page

En stortingsrepresentant fra Fauske

Åsunn Lyngedal, født 17. juli 1968, er vokst opp og har familie på Fauske. I perioden 2017-2021 representerte hun Nordland Arbeiderparti på Stortinget.

Hun er datter av Eldbjørg (f43) og Trygve Lyngedal (f41). Etter videregående i 1987 studerte hun jus i Oslo. Senere EU-rett i England, og hun hadde ett års studiepause da hun var skuespiller i ei omreisende teatergruppe.

Åsunn Lyngedal fotografert da hun rundt 2007 var leder i Narvik næringsforening.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Gjennom Juvente var hun blitt kjent med Knut Storberget, og begynte i hans advokatfirma i Oslo og Elverum i 1994. Hun er lang erfaring fra strafferett, for hun jobbet som politiadvokat i Trondheim før hun ble dommerfullmektig i Narvik i 1996.

Siden har hun bodd der, men hatt jobber i Narvik kommune og som daglig leder i næringsforeninga i byen.

I 2011 til 2013 var hun direktør for Nord-Norges Europakontor i Brüssel. Da bodde hele familien i Waterloo. De siste årene før hun ble stortingsrepresentant i 2017, jobbet hun som prosjektleder for Ofotbanealliansen.

På Stortinget satt hun to år i Finanskomiteen og to år i næringskomiteen.

Sommeren 2021 forlot hun Stortinget etter en periode, for å bli fakultetsdirektør ved Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi ved Universitetet i Tromsø, avdeling Narvik.

Åsunn Lyngedal på plass i jobben i Narvik høsten 2021


Åsunn Lyngedal var i Robert Cardings glansperiode en del av Fauske kirkes pikekor, og hun har senere i mange år hatt korsang som hobby.

Hun er gift med vesterålingen Hans Ola Pedersen. Han har sønnen Mikkel (f87), mens han og Åsunn har datteren Marte (f2000) og sønnen Trygve (f02), som er oppkalt etter både sin morfar og sin oldefar.
Comentarios


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page