top of page

En av Norges beste saksofonister

Atle Nymo (f77) fra Valnesfjord har spilt med verdensstjernen Chick Corea, og med norske toppartister som jarle Bernhoft, Morten Abel og Kaizers Orchestra.

Han begynte i Valnesfjord skolekorps som 11-åring og spilte klarinett. Fra han var 14 ble det saksofon, han kom ung med i Valnesfjord hornmusikk, og var litt med i kretskorpset, og i Nedre Valnesfjord jazzandelslag.

Han nevner spesielt seminar med valnesfjerdingen Kjell Stokland, saksofonist og korpsdirigent i Trøndelag.

Robert Karlsson

Men det var i kjelleren hos Robert Karlsson at karrieren skjøt fart. The Basement Quartet besto av brødrene Atle og Frode Nymo på henholdsvis tenorsaksofon og altsaksofon, Torstein Bang på bass og Robert Karlsson på trommer.

Så fikk Atle Nymo muligheten til å være med Bodø Big Band. Dirigert av Henning Gravrok og med en rekke kjente musikere i Bodø, blant dem flere av de som spilte med Halvdan Sivertsen

Jazzlinja

Bodø Big Band hadde prosjekter undermusikkfestuka der de spilte sammen med større stjerner.

Etter videregående på Fauske gikk Atle Nymo jazzlinja på musikkonservatoriet i Trondheim. Siden d har han vært profesjonellmusiker og gjort det bra. De siste fem årene har han kombinert frilansjobben med 50 prosent stilling som førsteamanuensis saksofonlærer på musikkhøgskolen i Oslo.

Chick Corea

Karrierens høydepunkt så langt er konserten med legenden Chick Corea. Som student spilte Atle Nymo på jazzfestivalen i Molde med Trondheim jazzorkester. Konserten i 2000 har senere blitt kalt mirakelkonserten, og er gitt ut på plate. Etterpå var de på turné i New York, i Tokyo og rundt i Skandinavia.

Atle Nymo bor i Moss. Han er samboer med Tonje Bjørnstad Kraft som er klarinettist i forsvarets stabsmusikk. Sammen har de tre barn, født i 09, 13 og 14.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page