top of page

Countrysangeren Anders

Anders Brodersen, født 18. januar 1992, er en vokalist og gitarist fra Fauske, spesielt glad i å opptre med country. I desember 2017 var han i studio hos Ottar «Big Hand» Johansen og spilte inn EP’en med sangen «Help Me Hold On». Den er spilt på NRK og har rundt 100.000 avspillinger på nett.

Anders Brodersen har gitt ut plate hos selveste countrylegenden Ottar «Big Hand» Johansen, som også er med på plata.


Anders har et fint uttrykk og en god stemme. Når jeg ser noen som er talentfulle, har jeg lyst å hjelpe dem fram, sa Ottar «Big Hand» Johansen til Saltenposten i forbindelse med plateinnspillingen. Noen måneder senere sto han også på scenen sammen med Ottar.

Anders Brodersen gikk på ungdomsskolen da musikklærer Yngvar Pettersen stimulerte til å danne band. Det ble Feijk, et band som var med på «Ung lyd» under bluesfestivalen, og opptrådte på dansefester.

Feijk gikk etter hvert i oppløsning, men Anders hadde fått god kontakt med andre musikere. En av dem Bjørn Skoglund, som han ofte har opptrådt i duo med.

Anders Brodersen er en countryvokalist, men har et bredt register og er først og fremst glad i musikk. Her på musikkrommet hjemme på Fauske.


Dusty Boots

I 2016 dannet de to bandet Dusty Boots sammen med Anders’ søster Lovise Brodersen Mærvoll, Trygve Hansen, Tore Lunde og Frode Andersen. De har spilt på Gatafestivalen og en rekke andre festivaler. De var et svært populært, men er ikke aktive nå lenger.

Anders har også opptrådt en del sammen med broren Espen Brodersen Mærvoll. Han var vokalist i nylig Slampan, som var et svært aktivt fauskeband.

Som tiendeklassing spilte Anders Brodersen hovedrollen som Danny i Grease, satt opp av Vestmyra ungdomsskole. Og da han to år senere gikk billakkererlinja på Mo, ble han leid inn til samme rolle da musikklinja i Narvik satte opp Grease.

Her er småguttene Anders (t.v.) og fire år eldre Espen i ferd med å boltre seg med instrumenter. Anders har fortsatt gitar en på bildet, og den er intakt.


Musikkfamilie

Anders Brodersen er sønn av Lisbeth Brodersen Johansen og Kjell Cato Johansen Mærvoll. Anders brukte Brodersen Johansen, men da faren også tok slektsnavnet Mærvoll, synes Anders det ble så mange navn å forholde seg til at han valgte å forenkle.

Han tilhører for øvrig en musikkfamilie. Faren Kjell Cato er korpsmusiker og var med i Slampan. Anders viser oss stolt bilde av han selv og broren som barn da bestefar Trygve Brodersen spilte for dem, og skapte den interessen som han fortsatt har stor glede av.

Anders Brodersen jobber som prosessoperatør på Nexans. Han er samboer med Stine Lise Brandt, og sammen har de Sofie (f19).Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page