top of page

Eneste søndagsåpne butikk

Bunnpris på Amfi er den eneste søndagsåpne dagligvarebutikken på Fauske. Ved siden av hovedbutikken har de ei søndagsbu/Brustadbu under maksimalt tillatt størrelse på 100 kvadratmeter.Mulugeta Dawit Afeworki ble butikksjef på Bunnpris på Fauske 1. mai 2023. Han er fra Eritrea og har bodd i Norge siden 2012.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Bunnpris kom til Fauske, nærmere bestemt Lyngveien i Hauan, i 1996 da kiosken på samme sted ble lagt ned. I november 2011 flyttet de derfra og til Sjøgata, i det tidligere Kristensenbygget øst for Amfisenteret. Der åpnet de samtidig også Fauskes første søndagsåpne dagligvarebutikk.

I 2017 ble denne butikken lagt ned, men 23. januar 2020 åpnet Bunnpris igjen i Fauske sentrum, da også med søndagsåpen butikk fra og med påfølgende søndag.


I Fauske er Coop Prix i Sulitjelma også søndagsåpen tross sine langt over 100 kvadratmeter. Det er fordi det er mulig å få godkjenning for å holde åpent på søndager på turiststeder. Coop i Sulis har søndagsåpent bare i perioden 1. februar til 30. april.

Rebecca Alstad var butikksjef på Bunnpris på Fauske. Her inne i søndagsbua.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page