top of page

Bronse i nasjonalsporten

Kristian Amundsen, født 28 mai 1962, tok bronsemedalje på kraftanstrengelsen fem-mila i NM i 1989. Han har flere ganger blitt nordnorsk mester i langrenn.

Kristian Amundsen med bronsemedaljen fra norgesmesterskapet i 1989. Bildet er tatt i forbindelse med NM på Fauske i 2012.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Etter videregående skole tok han grunnfag idrett og mellomfag idrett og mellomfag i ledelse og organisering på Norges idrettshøyskolen. Han studerte også organisasjon og ledelse ved Høgskolen på Lillehammer.

I regi av Olympiatoppen var han med på et treårig løp for utvikling av ledelse i idrett og næringsliv.

Kristian Amundsen var ungdoms- og idrettsleder i Sørfold i 89-92, og idrettskonsulent i Fauske 92-95.

Etter det ble han assistenttrener på herrelandslaget under Erik Røste. Blant utøverne var verdensstjerner som Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie

Etter OL ble det opprettet Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer. Der var Kristian Amundsen sportssjef på langrennsavdelingen i perioden 1996 – 2009.

Da fikk han jobben som daglig leder i Fauskes kommunale næringsforetak Fauna, og han flyttet hjem.

Kristian er gift med Cecilie Risvoll Amundsen. Hun var også en langrennsløper på høyt nivå. Han har døtrene Vilde (f90), Marie (f03) og Kaja (f07). De to yngste er lovende langrennsløpere.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page