top of page

Arnstein Brochs - på frivillighetssentralen i 23 år

Arnstein Brochs var den første lederen på Frivillighetssentralen, som det het først. Han var i 23 år, fra starten i 1996 til han gikk av med pensjon i 2019.

Arnstein Brochs på kontoret på Fauske frivillighetssentral. Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Arnstein Brochs er født 21. oktober 1952. Sønn av Olly og Arnt Brochs.

Særlig kjent for sin årelange innsats for Røde Kors hjelpekorps. En innsats som gjorde at han han i januar 2011 ble tildelt frivillighetsprisen i Fauske.

Begynte i Fauske Røde Kors i 1969, 16 år gammel. Har også vært leder i distriktsrådet i Nordland i åtte år og med i landsrådet i ni år. Var aktiv i hjelpekorpset frem til 2011, er nå passivt medlem.

Arnstein Brochs var rørlegger på Nilsson, Fauske (nå Rørlegger’n) frem til han i 1996 ble Fauske frivillighetssentrals første daglige leder. Den jobben hadde han til 1. november 2019 da Gro Anita Olsen overtok.

Frivilligsentralen, som det heter nå, er en møteplass mellom de som ønsker å gjøre en frivillig innsats og de som ønsker bistand. Sentralen skal også utvikle samarbeid mellom det offentlige og frivillige organisasjoner, og delta i forebyggende ungdoms- og helsearbeid.


På 60-årsdagen i 2012 fikk Arnstein Brochs denne tegningen av kamerater. Den viser et mangfold av det Brochs er interessert i og holder på med.


Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page