top of page

Bobilplassen ved bygdetunet

I 2014 kom bobilplassen ved sjøen mellom bygdetunet og brannstasjonen lengst vest i Fauske sentrum. Døgnprisen er drøyt 200 kroner.

Bobilplassen er populær for langveisfarende, men besøkes også av folk på helgetur, som disse to fra Bodø, Tove Mosti (t.v.) og Sigrid Prestegaard.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Bakgrunnen for etableringen var at det sto mange bobiler parkert ellers i sentrum. Men noen var imot etableringen. De mente bobilene hadde sin naturlige plass på de etablerte campingplassene.

Av hensyn til campingplassene ble det innført maks ett døgn parkering på bobilplassen i Sjøgata, men denne begrensningen ble etter en stund tatt bort.

Da den ble bygd, var det plass med strøm til 17 biler Nå er den utvidet til å ta 30 bobiler. I tillegg til parkering er det mulighet til å tømme tanken til toalettet, og slange for å fylle vann.

Det var Fauske kommune i samarbeid med Fauna og Fauske Næringsforum som tok initiativ til anlegget. Målet var et mer levende sentrum og bedre vilkår for bobilturistene.

Kostnadene var cirka 300.000kroner, hvorav nær halvparten i asfaltering og 50.000 i el-tilkobling.


Fauske Parkering AS betalte 100.000 kroner og tok inntektene fra parkeringen. De øvrige 200.000 ble tatt fra næringsfondet.


Kilder: Formannskapets vedtak fra mai 2014, daværende ordfører Siv Anita Johnsen Brekke.


Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page