top of page

Bobilplassen ved bygdetunet

I 2014 kom bobilplassen ved sjøen mellom bygdetunet og brannstasjonen lengst vest i Fauske sentrum. Døgnprisen er drøyt 200 kroner.

Bobilplassen er populær for langveisfarende, men besøkes også av folk på helgetur, som disse fra Bodø.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Bakgrunnen for etableringen var at det sto mange bobiler parkert ellers i sentrum. Men noen var imot etableringen. De mente bobilene hadde sin naturlige plass på de etablerte campingplassene.

Av hensyn til campingplassene ble det innført maks ett døgn parkering på bobilplassen i Sjøgata, men denne begrensningen ble etter en stund tatt bort.

Da den ble bygd, var det plass med strøm til 17 biler Nå er den utvidet til å ta 30 bobiler. I tillegg til parkering er det mulighet til å tømme tanken til toalettet, og slange for å fylle vann.

Det var Fauske kommune i samarbeid med Fauna og Fauske Næringsforum som tok initiativ til anlegget. Målet var et mer levende sentrum og bedre vilkår for bobilturistene.

Kostnadene var cirka 300.000kroner, hvorav nær halvparten i asfaltering og 50.000 i el-tilkobling.

Fauske Parkering AS betalte 100.000 kroner og tok inntektene fra parkeringen. De øvrige 200.000 ble tatt fra næringsfondet.


Kilder: Formannskapets vedtak fra mai 2014, daværende ordfører Siv Anita Johnsen Brekke.


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page