top of page

Ballongmannen

Han heter Kristian Danielsen, men går under navnet Ballongmannen når han gleder barn og holder show med sine ballongfigurer.

Han er født 18. mars 1977, og opprinnelig fra Sleneset i Lurøy kommune. Han jobber på Bodø Glass og ramme som montør.


Kristian Danielsen gleder barn med å lage forskjellige figurer av avlange figurballonger.


I 2005 flyttet han til Valnesfjord. I 2013 kom svigerfaren innom og han hadde med seg en pose figurballonger og en oppskrift på hvordan man lager enkle figurer.

Kristian syntes dette så artig, laget til ungene, og bestilte 100 stykker. Den gang jobbet han på Søstrene Suse, og laget noen figurballonger til unger som var innom med foreldrene.

Så var det ei jente i bygda som hadde bursdag, og faren spurte om Kristian kunne stille opp og lage figurer. Da begynte ryktet å få, det flere barnebursdager og enda flere.

Etter hvert tok firma kontakt, og det hele utviklet seg til en litt større geskjeft. Det ble kjøpesentere og messer.

I 2015 tok han en eksamen som kvalifiserte han til «Certified balloon artist».

Her er Ballongmannen i gang med arbeidet under et arrangement på Amfi på Fauske.


- Jeg lager det ungene har bestiller, Meitemark i rosa kjole, og en hund som tisser er blant oppdragene han har levert. Selv er han mest stolt av in opptreden for 20 nyankomne flyktningebarn fra Syria på mottak i Sulitjelma høsten 2015.

De hadde vært i opplevd krig, og de hadde gått gjennom Russland. Da tenkte jeg at ingen av dem hadde hatt bursdagsfest. Jeg ble helt rørt av smilet og begeistringen. En far sa han ikke hadde sett datteren smile siden de dro fra Syria, sier Kristian Danielsen.

Ballongmannen fikk lang kø av barn foran seg på GATA-festivalen i 2023.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


تعليقات


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page