top of page

Baker brød til halve Nordland

Ved årsskiftet 20/21 sto det 2100 kvadratmeter store Goman-bakeriet ferdig på Søbbesva.

En stor arbeidsplass på Fauske er Gomanbakeriet som leverer brød og andre bakervarer over et stort område.


Goman er Coop sitt produksjonsselskap for brød- og bakervarer. Fauske-bakeriet leverer bakervarer til Coops butikker fra Brønnøysund i sør til Stegen, Hamarøy og Værøy i nord.


Produksjonskapasiteten er 1000 brød i timen.


Det er 37 ansatte fordelt på 32 årsverk (mai 2022). Bakerisjef Tom Rune Spigseth, opprinnelig fra Fauske, flyttet hjem fra Toten for å ta jobben. Bakeriet har avdeling bakeri, ekspedisjon og konditori. Og blant de ansatte er det en kvalitetsmedarbeider og en medarbeider som har det tekniske ansvaret.

Tom Rune Spigseth leder Goman-bakeriet å Fauske.De øvrige ansatte er bakere, bakerimedarbeidere, ekspedisjonsmedarbeidere og konditorer.

Kremkake, laget på Fauske for levering på butikk et annet sted i fylket.


Kapasiteten på bakeriet er cirka 1000 brød i timen. I tillegg har Fauske om første av ni Goman-bakeri i Norge, egen avdeling for påsmurte produkter; baguetter, wraps og sandwich.

De er ett av fire konditorer som daglig produserer kaker til Coop`s butikker og kaker bestilt gjennom minkake.no for henting i butikk.

Bakeriet på Fauske er det første Goman-bakeriet av ni i Norge som lager påsmurte baguetter.


All produksjon foregår på grunnplanet, mens kontorene er i andre etasje. Prislappen for bygg og maskiner var litt under 100 millioner kroner.


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page