Ved årsskiftet 20/21 sto det 2100 kvadratmeter store Goman-bakeriet ferdig på Søbbesva.
En stor arbeidsplass på Fauske er Gomanbakeriet som leverer brød og andre bakervarer over et stort område.
Goman er Coop sitt produksjonsselskap for brød- og bakervarer. Fauske-bakeriet leverer bakervarer til Coops butikker fra Brønnøysund i sør til Stegen, Hamarøy og Værøy i nord.
Produksjonskapasiteten er 1000 brød i timen.
Det er 37 ansatte fordelt på 32 årsverk (mai 2022). Bakerisjef Tom Rune Spigseth, opprinnelig fra Fauske, flyttet hjem fra Toten for å ta jobben. Bakeriet har avdeling bakeri, ekspedisjon og konditori. Og blant de ansatte er det en kvalitetsmedarbeider og en medarbeider som har det tekniske ansvaret.
Tom Rune Spigseth leder Goman-bakeriet å Fauske.
De øvrige ansatte er bakere, bakerimedarbeidere, ekspedisjonsmedarbeidere og konditorer.
Kremkake, laget på Fauske for levering på butikk et annet sted i fylket.
Kapasiteten på bakeriet er cirka 1000 brød i timen. I tillegg har Fauske om første av ni Goman-bakeri i Norge, egen avdeling for påsmurte produkter; baguetter, wraps og sandwich.
De er ett av fire konditorer som daglig produserer kaker til Coop`s butikker og kaker bestilt gjennom minkake.no for henting i butikk.
Bakeriet på Fauske er det første Goman-bakeriet av ni i Norge som lager påsmurte baguetter.
All produksjon foregår på grunnplanet, mens kontorene er i andre etasje. Prislappen for bygg og maskiner var litt under 100 millioner kroner.
Comments