top of page

Baker brød til halve Nordland

Ved årsskiftet 20/21 sto det 2100 kvadratmeter store Goman-bakeriet ferdig på Søbbesva.

En stor arbeidsplass på Fauske er Gomanbakeriet som leverer brød og andre bakervarer over et stort område.


Goman er Coop sitt produksjonsselskap for brød- og bakervarer. Fauske-bakeriet leverer bakervarer til Coops butikker fra Brønnøysund i sør til Stegen, Hamarøy og Værøy i nord.


Produksjonskapasiteten er 1000 brød i timen.


Det er 37 ansatte fordelt på 32 årsverk (mai 2022). Bakerisjef Tom Rune Spigseth, opprinnelig fra Fauske, flyttet hjem fra Toten for å ta jobben. Bakeriet har avdeling bakeri, ekspedisjon og konditori. Og blant de ansatte er det en kvalitetsmedarbeider og en medarbeider som har det tekniske ansvaret.

Tom Rune Spigseth leder Goman-bakeriet å Fauske.De øvrige ansatte er bakere, bakerimedarbeidere, ekspedisjonsmedarbeidere og konditorer.

Kremkake, laget på Fauske for levering på butikk et annet sted i fylket.


Kapasiteten på bakeriet er cirka 1000 brød i timen. I tillegg har Fauske om første av ni Goman-bakeri i Norge, egen avdeling for påsmurte produkter; baguetter, wraps og sandwich.

De er ett av fire konditorer som daglig produserer kaker til Coop`s butikker og kaker bestilt gjennom minkake.no for henting i butikk.

Bakeriet på Fauske er det første Goman-bakeriet av ni i Norge som lager påsmurte baguetter.


All produksjon foregår på grunnplanet, mens kontorene er i andre etasje. Prislappen for bygg og maskiner var litt under 100 millioner kroner.


コメント


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page