top of page

Atelier Paletten

I Storgata 46, tidligere glassmesterbygget rett vest for sentrum, holder Atelier Paletten til. De tre kunstnerne er Lisbet Blekastad, Anita Jacobsen og Heidi Johansen. I 2022 flyttet Lisbeth Blekatad tl Bodø. Da kom Tone Jordbro inn i stedet.

Fra venstre Heidi Johansen, Anita Jacobsen og Lisbet Blekastad.


Alle driver med kunst på hobbybasis, og holder åpent når de er der og jobber. Det er de ofte. Tegnet på at de har åpent er at døra står åpen, og at bukken med Åpen-skiltet står utenfor.

Lisbet Blekastad har lang erfaring som kunstmaler. Her foran noen av sine egne bilder på atelier Paletten.


Lisbet Blekastad var med og startet Kunstklubben 09 i 2009. Før det var hun etablert med eget atelier på Arkaden. Senere flyttet hun til torget, og i 2019 inn i dagens bygg, men da sammen med to andre.

Lisbet Blekastad (f48) og Heidi Johansen (f69) maler bare akvarell. Anita Jacobsen (f73) maler bare acryl.

Anita Jacobsen i arbeid på atelieret.


Lisbet Blekastad er datter av Einar Nicolaisen som drev Nico farvehandel. Hos faren fikk hun sitt første stafelli da hun var 13 år. Hun har hatt flere utstillinger, og blant annet vært festivalkunstner under Fauskedagan.

Det er kjøpt inn bilder av Lisbet Blekastad til Universitetssykehuset Nord-Norge, Nordlandssykehuset, nye Vestmyra skole og Hammarfall dolomittbrudd. Hun har gitt bilder til blant annet Fauske sykehjem, og til organisasjoner som har hatt auksjon og lotteri.


Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page