top of page

Christel med fløyelsstemmen


Christel Alsos er Fauskes mest kjente og profilerte sangartist kjent for "fløyelsstemmen, og regnet som en av landets beste vokalister. Hun heter Christel Alsos Monsen, men bruker Christel Alsos som artist.

Hun er født 20. desember 1984. Datter av Berit Alsos og Torstein Monsen. Flyttet i 2003, rett etter videregående på Fauske, til Gjøvik og Viken folkehøgskole for å satse på musikk. Året etter til Oslo. Ble oppdaget, og fikk kontrakt med plateselskapet Sony etter å ha opptrådt på programmet «Noen bedre» med Tore Strømøy høsten 2004.

Hun er født 20. desember 1984. Datter av Berit Alsos og Torstein Monsen. Flyttet i 2003, rett etter videregående på Fauske, til Gjøvik og Viken folkehøgskole for å satse på musikk. Året etter til Oslo. Ble oppdaget, og fikk kontrakt med plateselskapet Sony etter å ha opptrådt på programmet «Noen bedre» med Tore Strømøy høsten 2004.

I vinden. Saltenposten fulgte Christel Alsos de hektiske dagene etter plateutgivelsen i september 2010. Her sminkes hun før tv-opptreden.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Første singel «Come On» i 2006 ble mye spilt i radio og kom på Hit40. Debutalbumet «Closing the Distance» kom ut 15. januar 2007 og solgte 30 000 eksemplarer på tre måneder.

Christel Alsos er fire ganger nominert til Spellemannpris:

Årets musikkvideo for “Come On” i 2006).

Årets nykommer for albumet “Cosing the Distance” i 2007.

Årets kvinnelige artist for «Closing the Distance» i 2007

Årets kvinnelige artist for albumet «Tomorrow Is i 2010.


Christel Alsos på tv etter lanseringen av sitt andre album «Tomorrow Is» i 2010. Dagen før hadde hun sunget «Finding Gold» på Skavlan.


Christel Alsos’ sanger «Found» og «When the Light Dies Out» har blitt brukt i tv-serien «Vampire Diaries».

Hun har hatt en reke tv-opptredener, blant annet to ganger på «Skavlan» på NRK 1. De siste årene har hun blant annet hatt julekonsert sammen med Kurt Nilsen.

I 2013 kom både albumet «Presence» julealbumet "i den kalde vinter" med flere kjente julesanger. I 2016 "At That Time of the Night". Hun har også samarbeidet å plate og konserter med Bo Kaspers orkester.


Noen av hennes mest kjente og mest spilte sanger er «Come Back to Me», «Finding Gold», Please Say», It’s Alright, «Come On» og «Stories», den siste sammen med Thom Hell.

Nådde nye høyder da hun i 2018 var med på TV2-programmet "Hver gang vi møtes", og blant annet sang Madcons "Glow". Hun har også vært med senere og ble da særlig kjent for sin versjon av Halvdan Sivertsens "Sommerfuggel i vinterland".

Hun er kjent fra en rekke tv-opptredener. Blant annet i forbindelse med jul, der hun har fremført sin egen sang om å reise hjem til jenterommet på Fauske.

I det siste har sangene The Losing Kind og That Lonely Feeling slått godt an.

Tidlig i 2021 kom hennes sjuende album, "A Place To Be". Musikkanmelder Rune Slyngstad i Avisa Nordland skrev da at dette er hennes beste album. Han mener det skyldes sterke melodier, gode tekster, herlig lydbilde og sterk produksjon.

Da Christel Alsos var med i "Hver gang vi møtes" i 2018, ble hun kjæreste med regissør Finn-Erik Rognan.11. juli 2021 fikk paret sitt første barn; Felix Winter. I 2022 giftet de seg på Kjerringøy.

Kilder: Wikipedia, artikler av Rune Slyngstad i Avisa Nordland og Maria Edvardsen i Saltenposten, Dagbladet.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page