top of page

Quiz

Quiz er tidvis en omfattende og populær virksomhet i Fauske. I 2015 vant laget fra Vestmyra ungdomsskole fylkesfinalen i NRKs Klassequizen. De var eneste lag fra Nordland i den tv-sendte landsfinalen. Der ble de nummer 10, bare 2 poeng fra 3.plass som ville gitt plass i superfinalen.

Vinnerlaget fra Fauske. Fra venstre: Isak Bø Rørnes, Synne Hjemaas Larsen, Sivert Brekke og Tina Svendsen. Bildet er fra da de vant fylkesfinalen.

Foto: NRK Nordland


Nesten like langt kom 5.klassingene fra Fauske sentralskole i 1989 da de ble nummer to i fylkesfinalen i "5 på", en konkurranse ganske lik Klassequizen. Det laget besto av Eva Winther, Magne Palmesen, Vegard Johansen og Lise Wilhelmsen.


Stig Bjørnar Karlsen, født 13. mars 1959, opererer med quizmaster som en av aktivitetene i sin facebook-profil. Han har siden 2005 hatt fast ukentlig quiz i Saltenposten. I perioden 2007-2014 hadde han den faste ukentlige spørrespalten i ukebladet Allers.

Han har gitt ut 3,5 spørrebøker. Den første var «Spør om Salten» i 2002. Den er basert på tv-programmet med samme navn som han ledet i Tv Nordland i 1997 og 1998.

De andre bøkene har ligget ved ukebladet Allers til påske i 2010, 2012 og 2014. En av de var halv bok med spørsmål, andre halvdel med andre oppgaver, laget av andre.

Stig Bjørnar Karlsen hadde i perioden 2002 – 2007 jevnlig quiz på utesteder på Fauske. Nå gjør han dette mer sporadisk, til utesteder, på arrangement, til bedrifter eller lag og foreninger.

En godt besøkt påskequiz på skihytta.

Foto: Helge Simonsen


De siste årene har quiz i Fauske mest funnet sted i påsken i Sulitjelma. Der har Ståle Indregård vært quizmaster i en svært populær konkurranse. Den har samlet rundt 150 på Skihytta, og vært arranger hvert år på Skjærtorsdag siden 2013. På samme dag i 2021 var minst 450 med på den digitale utgaven.

Ståle Indregård ved mikrofonen sammen med vinnerlaget i 2014. Fra venstre Tom Vidar Karlsen, Tom Gunnar Rasmussen, Ronny Borge, Espen Johansen og Cesilie Høgseth.

Foto: Linn Normann Godtfredsen


Ståle Indergård har også hatt quiz i romjula på Sulitjelma samfunnshus siden 2017. Inntektene fra quizen har gått til Sulitjelma skytterlag. Og i 2020 hadde han særlig mange digitale quiz. To i påska, 1. mai, i pinsa og så i romjula.


Helge Simonsen har også vært quizmaster på Fauske, og i Sulitjelma har tidligere både Endre Grønnslett, Ronny Borge, Kjell Lund Olsen og Bernt Gøran Lund vært quizmastere.

De siste årene har det innimellom vært musikk-quiz på Fauske. De er holdt av NRK-profilen Knut Folkestad og fauskeværingen Robin Bertheussen, bosatt i Bodø.I 1994 var 5B på Fauske sentralskole i Nordlandsfinalen i NRKs populære program "5på"


Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page