top of page

Veteranbiler på Fauske

På Fauske er det mange flotte veteranbiler. Morten Hjemaas (f59) har gjennom flere år lagt ut bilder med opplysninger om biler på Facebooksiden «Biler og kjøretøy Fauske før». Han har gitt meg anledning til å plukke ut bilder.

Børge Imingens Ford 40B med to reservehjul. 1930-modell kjøpt ukjørbar fra USA, levert i Bodø. Flott og kjørbar etter to års reparasjon.

Alex Remsos Folkevogn-boble fra 1973. VW 1300.


Kjell Arne Christensens Mercedes 220 S bensin, 1962-modell.


Lars Harald Lundbakks Volvo PV, 61-modell.


Odd Erling Jensens Rod, 39-modell. Var den første Rod som kom til Fauske.


Randi Kristensens Volvo Amazon 1962-modell. Ble kjøpt helt ny til Fauske i 1962. Det var ikke vanlig den gang med nye biler. Bilen er godt ivaretatt og har vært Randis bruksbil siden da. Hun har den fortsatt. Wenche Hjemaas Svindal, med røtter på Fauske, betrakter bilen.


Jørgen Gulstads Hot Rod 1932-modell er restaurert med en 400 hk motor. Kjøpt til Fauske i 2014.


Asle Evjens røde Ford sportsbil 1939-modell. Bygd opp etter krigen i USA.


Asle Evjens Ford Tudor 1934-modell, som han kjøpte fra USA


Jon Arne "Jonte" Karlsens Westfeld Kit Car kjøpt fra England våren 2019 som byggesett med alle deler nye. Ferdig bygd og godkjent ett år senere. Motoren er en 150 hestekrefters Ford, og bilen har femtrinns manuelt gir.


Eilif Olsens Jaguar Mark 2, 1965-modell. 3,4 liter motor. Olsen eier fem Jaguarer.


Tommy Pedersens 1956-modell Chevrolet Step Side.


Under Rognandagan i august 2022 presenterte Lasse Skår Hjemaas for første gang denne bilen, som han gjennom ti år har lagt mye sjel og arbeid i.

56-modellen av en Chevrolet Bel Air Nomad er en todørs stasjonsvogn med fjæring som gjør at den legges nesten helt ned på bakken når den står i ro og heves før kjøring.

Ut på plenen til sin første utstilling kom en utrolig vakker og forseggjort bil. Mest iøynefallende er luftinntaket til kompressoren, som stikker opp gjennom et hull i panseret.

Lasse Hjemaas foran bilen, som han ti år tidligere hentet til Fauske som et vrak.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page